aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δύο κολλητά κάζα και μετά… φρούριο

ΑΠΟΕΛ: Δύο κολλητά κάζα και μετά… φρούριο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν συνέβη το εξής ασυνήθιστο φαινόμενο: Ο ΑΠΟΕΛ έδωσε δύο συνεχόμενα ματς στο ΓΣΠ και ηττήθηκε ισάριθμες φορές και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-2). Η πρώτη από τη σημερινή του αντίπαλο, ΑΕΚ, και έπειτα από τη Δόξα, στο πλαίσιο της 16ης και 17ης αγωνιστικής, αντιστοίχως. Αυτές ήταν οι τελευταίες ήττες των γαλαζοκιτρίνων στην έδρα τους σε αγώνα πρωταθλήματος.

Πέρασε πέραν του ενός χρόνου και δεν επέτρεψαν σε κανέναν αντίπαλό τους να φύγει χαμογελαστός από το γήπεδό τους, το οποίο κατέστησαν σε φρούριο. Σε αυτό το διάστημα έδωσαν 21 αγώνες (11 στην περασμένη και δέκα στην τρέχουσα σεζόν). Νίκησαν στους 18 και έφεραν τρεις ισοπαλίες. Η μία στον περσινό άνευ σημασίας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με την Ανόρθωση (2-2) και οι άλλες δύο με τον Απόλλωνα (2-2, 1-1).

Για να γίνει κατανοητό πόσο ισχυροποιήθηκε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, είναι αήττητος στο γήπεδό του και σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς που έδωσε στην τρέχουσα σεζόν, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία (Κοπεγχάγη 1-1). Τα αποτελέσματα φανερώνουν πόσο δύσκολο είναι το έργο της ΑΕΚ σήμερα, να αποδράσει με το διπλό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ