aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δύο για τη δουλειά του ενός, τρίτος για να διώξει το «φάντασμα»

ΑΠΟΕΛ: Δύο για τη δουλειά του ενός, τρίτος για να διώξει το «φάντασμα»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο ΑΠΟΕΛ «δεινοπάθησε» πέρυσι ελλείψει της παρουσίας ενός ικανού επιθετικού. Ο Πάολο Τραμετσάνι βρήκε το «γιατρικό» παρατάσσοντας τους «γαλαζοκίτρινους» σε σχηματισμό 3-5-2, έχοντας δύο περιφερειακούς επιθετικούς στην γραμμή κρούσης. Τους Μούσα Τάαμαρι και Λέο Νατέλ.

Το περασμένο Καλοκαίρι οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων ετών έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ενισχύσουν το «οπλοστάσιό» τους με δύο επιθετικούς κορυφής. Απέκτησαν ως δανεικό από την Ραπίντ Βιέννης τον Αντρίγια Πάβλοβιτς και με ελευθέρα μετεγγραφή τον Λίνους Χαλένιους. Μάλιστα, για τον Σουηδό πλήρωσαν στην Σούντσβαλ ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ.

Ο απολογισμός των δέκα (πέτυχαν από πέντε) τερμάτων σε 17 αγώνες πρωταθλήματος δεν είναι κακός. Πέτυχαν τα δέκα από τα 31 γκολ του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, ποσοστό δηλαδή κοντά στο 30%. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι κανείς εκ των δύο δεν έχει δείξει συνέπεια στο σκοράρισμα. «Μοιράστηκαν» τη φανέλα βασικού, με τον Σέρβο να αρχίζει βασικός δέκα αγώνες και τον Σουηδό οκτώ (μία φορά έπαιξαν μαζί στην επίθεση).

Παραμένουν άσφαιροι στα τελευταία έξι παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, διάστημα στο οποίο οι «γαλαζοκίτρινοι» μέτρησαν δύο νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα και έναν αποκλεισμό στο κύπελλο. Τελευταία φορά που σκόραρε ο Πάβλοβιτς ήταν στις 5 Ιανουαρίου και την εντός έδρας νίκη με 4-0 επί της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, ενώ ο Χαλένιους είδε δίχτυα στις 8 Ιανουαρίου στην εντός έδρας νίκη με 4-2 επί του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Απέφυγε το… έμφραγμα και πάει για «μπουρλότο»

Αδυναμία στο σκοράρισμα από τους φορ εντόπισε και ο Κόρε Ίνγκεμπριγκστεν και γι’ αυτό έδωσε εντολή απόκτησης του Μπγιορν Σιγκούρνταρσον. Ενός ποδοσφαιριστή με τον ίδιο σωματότυπο των Χαλένιους και Πάβλοβιτς, με την ευχή ο Ισλανδός να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός από τους άλλους δύο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ευχάριστα νέα από την προπόνηση της Δευτέρας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ