aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δύο «επιβίωσαν», εφτά αποσύρθηκαν και δύο «γερόλυκοι»

ΑΠΟΕΛ: Δύο «επιβίωσαν», εφτά αποσύρθηκαν και δύο «γερόλυκοι»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αγώνες ζωής και θανάτου είναι για τον ΑΠΟΕΛ οι αναμετρήσεις με την Ανόρθωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να φτάσουν στην πηγή (δηλαδή στον τελικό) και να πιουν νερό (με την κατάκτηση του τροπαίου) ώστε να σώσουν μια καταστροφική σεζόν, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Για τον πολυνίκη του θεσμού, με 21 κατακτήσεις, τα έξι χρόνια χωρίς το τρόπαιο είναι πολλά. Στον «Αρχάγγελο» υπάρχει αποφασιστικότητα για κατάκτηση του 22ου κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας. Τελευταία φορά που πανηγύρισε το δεύτερο τη τάξει τρόπαιο ο ΑΠΟΕΛ ήταν τη σεζόν 2014-15, στον επεισοδιακό τελικό με την ΑΕΛ (4-2) στο ΓΣΖ, που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια.

Από την ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ που αγωνίστηκε σε εκείνο το παιχνίδι στο ρόστερ της ομάδας παραμένουν δύο ποδοσφαιριστές. Οι Γιώργος Εφραίμ και Τομάς ντε Βινσέντι με τον Αργεντινό να διανύει δεύτερη θητεία στον «Αρχάγγελο». Εφτά ποδοσφαιριστές, οι Χιώτης, Αμορίν, Ρίισε, Μοράις, Λάνιγκ, Αλωνεύτης και Τζιμπούρ έχουν «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, ενώ άλλο δύο παρά την προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία τους παίζουν ακόμα μπάλα!

Πρόκειται για τους Καρλάο και Μάριο Σέρτζιο. Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται στην Μιρασόλ, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Βραζιλίας, ενώ ο 39χρονος Πορτογάλος ακραίος αμυντικός βγάζει το… ψωμί του στη Φελγκέιρας, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ στον τελικό του 2015: Χιώτης, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο, Ρίισε, Μοράις, Λάνιγκ, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ