aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑΠΟΕΛ: Δύο επιτυχίες και μια αποτυχία μέσα στο 2016

ΑΠΟΕΛ: Δύο επιτυχίες και μια αποτυχία μέσα στο 2016

TOY MAΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Με ανάμικτα συναισθήματα είπαν «αντίο» στο 2016 στον καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ. Αν και αυτά βαραίνουν ελαφρώς προς το θετικό. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμείς από τη δική μας οπτική, από τη στιγμή που ο μεγάλος στόχος που θέτουν οι γαλαζοκίτρινοι πριν από το ξεκίνημα της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου, είναι η κατάκτηση του τίτλου.

Ένας στόχος που όμως δεν επιτεύχθηκε κατά την αγωνιστική περίοδο που πέρασε. Αν και μαζί με την ΑΕΚ έκαναν ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ (να συνθέσουν το ζευγάρι στην τελική φάση των πλέι-οφ για τέταρτη σερί σεζόν), η ομάδα της Λάρνακας ήταν η πρωταθλήτρια και μάλιστα με το διόλου τιμητικό σκορ νικών σε βάρος του ΑΠΟΕΛ που ήταν το απόλυτο (3-0).

Ωστόσο, ο δεύτερος τη τάξει μεγάλος στόχος, πραγματοποιήθηκε. Ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2002! Ο ΑΠΟΕΛ, είναι ο πολυνίκης του συγκεκριμένου θεσμού, αλλά αυτή η μακρόχρονη… ανομβρία δεν μπορούσε να συνεχιζόταν άλλο. Μάλιστα, στον τελικό αντίπαλος ήταν η ΑΕΚ, την οποία οι γαλαζοκίτρινοι νίκησαν με 90-87 μετά από παράταση και αφού στην κανονική διάρκεια, ισοφάρισαν μία σε βάρος τους διαφορά 14 πόντων.

Αυτή η χρονιά, όμως, αφήνει και μία ακόμη πολύ ευχάριστη ανάμνηση για τον ΑΠΟΕΛ, της οποίας μάλιστα η αύρα θα κρατήσει και μέσα στο 2017. Ήταν η πρόκριση στη δεύτερη φάση των ομίλων για τη διοργάνωση του FIBA Europe Cup! Παρά το ότι η ομάδα της Λευκωσίας άξιζε να έπαιρνε απευθείας την πρόκριση, στο τέλος χρειάστηκε να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες ομάδες από όλους τους ομίλους για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό.

Δυο οι επιτυχίες λοιπόν, μία η αποτυχία που ήταν και ο μεγάλος, αλλά χαμένος στόχος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ