aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Dum spiro sperο

ΑΠΟΕΛ: Dum spiro sperο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η μαθηματική πράξη λέει πως ο ΑΠΟΕΛ είναι στους χαμένους μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν στο -4 από την κορυφή και με το τέλος της αναμέτρησης στο Τσίρειο βρέθηκαν στο -6.

Την ώρα που οι πρωτοπόροι Ομόνοια και Ανόρθωση «καθάριζαν» με τριάρες ΑΕΛ και ΑΕΚ οι γαλαζοκίτρινοι άφηναν άλλους δύο βαθμούς στην προσπάθειά τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στα τελευταία τρία ματς από τους εννέα βαθμούς που ήταν στο… τραπέζι ο ΑΠΟΕΛ έβαλε στο σακούλι μόνο τους δύο!

Να ξεγράψει κανείς τον μόνιμο πρωταθλητή των τελευταίων εφτά χρόνων όταν απομένουν άλλες εννέα αγωνιστικές και 27 διαθέσιμοι βαθμοί; Θα ήταν έγκλημα. Όμως, η πίστη που εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο ότι σύντομα η διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται δεν αρκεί.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πανηγυρίσει γκολ μετά από τέσσερις αγώνες και 62 λεπτά. Κι αυτό με… χίλια ζόρια, καθώς ο Γένσεν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι (τρίτο συνεχόμενο που χάνει ο ΑΠΟΕΛ), όμως κατάφερε να σπάσει την γκίνια σκοράροντας στο… ριμπάουντ. Στο Τσίρειο οι γαλαζοκίτρινοι ήταν μέτριοι στο πρώτο ημίχρονο και καλοί στο δεύτερο. Δέχθηκαν ένα εύκολο τέρμα από στατική φάση και ακολούθως… έτρεχαν να σώσουν ότι σώζεται έχοντας να «πολεμήσουν» και τη μεγαλύτερη αδυναμία τους. Το γκολ. Ο Ντε Βινσέντι σε ρόλο επιθετικού δεν ανταποκρίθηκε, σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Εφραίμ, ενώ ο Μιχαΐλοβιτς ήταν χαμένος.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων – ΑΠΟΕΛ αρκέστηκαν σε… βήμα σημειωτόν! (vid & pics)

Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα να ελπίζει και να πιστεύει στην ανατροπή των δεδομένων. Άλλωστε, το πέτυχε κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν και θα παίξει άλλες δύο φορές με τις ομάδες που είναι πιο πάνω στη βαθμολογία, άρα εξαρτάται ακόμα από αυτόν. Με βάση, όμως, την εικόνα που παρουσιάζει στο γήπεδο κατά πρώτον και τη βαθμολογική διαφορά (-6) από δύο ομάδες κατά δεύτερον κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία εφταετία να εκθρονιστεί.

Όπως λέει και ο τίτλο του ρεπορτάζ, «dum spiro sperο», δηλαδή «όσο ζω ελπίζω».

*Dum spiro spero: όσο αναπνέω (ζω) ελπίζω. Αποτελεί παραφθορά των φράσεων δύο αρχαίων συγγραφέων: του Θεόκριτου και του Ρωμαίου ρήτορα  Κικέρωνα, που είπε την φράση «dum anima est, spes esse dicitur», δηλαδή «όσο υπάρχει ψυχή, λέγεται ότι υπάρχει ελπίδα».

Διαβάστε επίσης: Ουζουνίδης: «Θα είμαστε σύντομα κοντά σε Ομόνοια και Ανόρθωση»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ