aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Δόξα: Έβγαλε την αγγαρεία με τον συνήθη ύποπτο (vid)

ΑΠΟΕΛ – Δόξα: Έβγαλε την αγγαρεία με τον συνήθη ύποπτο (vid)

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο… συνήθης ύποπτος Τζο Γκάρνερ ήταν αυτός που έδωσε ξανά την λύση στον ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Δόξα. Σε ένα άνοστο παιχνίδι από πλευράς ποιότητας και φάσεων οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 1-0 της ομάδας της Κατωκοπιάς, για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ. Κατάφεραν έτσι να διευρύνουν το αήττητο σερί τους, στα έξι παιχνίδια για πρώτη φορά φέτος, συνδυάζοντας το με το τρίποντο. Ήταν παράλληλα η τρίτη σερί νίκη του ΑΠΟΕΛ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κρατώντας μάλιστα το μηδέν παθητικό. Παραμένουν στην κορυφή του Β’ γκρουπ με 40 βαθμούς.

Δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα η Δόξα, μετά την νίκη επί της Πάφος FC. Η προσφυγική ομάδα γνώρισε την έκτη ήττα της στα δέκα τελευταία παιχνίδια και έμεινε στους 34 βαθμούς.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη δημιουργίας από αμφότερες ΑΠΟΕΛ και Δόξα. Τα πολλά αβίαστα λάθη από τις δύο πλευρές και τα πολλά εκατέρωθεν φάουλ δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να αποκτήσει πιο γρήγορο ρυθμό. Αντίθετα είδαμε πολύ αργή ανάπτυξη και από τις δύο ομάδες με λιγοστές ευκαιρίες, που παρέπεμπαν σε παιχνίδι… αγγαρεία. Μοναδικές καλές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του ματς με Κίκας (1’), Σαντίκ (6’) και Εντονγκαλά (7’) να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τους γαλαζοκίτρινους ωστόσο να δείχνουν διάθεση να απειλήσουν. Ο Κίκας όμως ήταν αυτός που είχε ξανά την πρώτη ευκαιρία, ήταν όμως ξανά άστοχος με κεφαλιά στο 52’. Πέντε λεπτά αργότερα (57’) ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη δική του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από κάθετη πάσα του Ζαχίντ στον Κλωναρίδη, αυτός έδωσε την πάσα στον Εντονγκαλά που την γύρισε στην μικρή περιοχή. Εκεί βρέθηκε ξανά, ποιος άλλος; Ο… συνήθης ύποπτος Γκάρνερ, από κοντά είχε εύκολο έργο να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα. Στη συνέχεια ξανά το παιχνίδι κινήθηκε σε πολύ χαμηλό ρυθμό, μέχρι το τέλος παρά το ότι η Δόξα προσπάθησε να φανεί επιθετική. Στο 87’ του αγώνα ο Εντογνκαλά αποχώρησε τραυματίας μετά από αγκωνιά του Τζολομπάρτ στην περιοχή, την οποία δεν είδαν αμφότεροι Βασίλης Δημητρίου και Μάριος Χριστοφόρου (VAR). Ένα λεπτό πριν την λήξη της αναμέτρησης (90+4’) ο Γαβριήλ με δόση τύχης έγραψε το 2-0, ωστόσο το πρώτο γκολ του νεαρού με τα γαλαζοκίτρινα ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ζαχίντ, στο ξεκίνημα της φάσης.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Σιέλης (46′ Ενσούε), Βινίσιους, Σάντος, Σαμπάλα, Ντίας, Λουντεμό, Ζαχίντ, Κλωναρίδης (72′ Κατσαντώντης), Εντονγκαλά (87′ Γαβριήλ), Γκάρνερ (79′ Μπεν Σαχάρ).

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφκσι, Άδωνη (75′ Μιντίκκης), Τζολομπάρτ, Μουκτάρης, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς (75′ Τραϊτσέφσκι), Οικονομίδης, Λουίς Κάρλος (30′ Καρλίτος), Ασαμόα (85′ Φασουλιώτης), Κίκας (75′ Γκλίσιτς), Σαντίκ.

Σκόρερ: Γκάρνερ 57′ / –

Κίτρινες: Γκάρνερ / Μουκτάρης, Σαντίκ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιαητσίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1′ Με το καλημέρα απειλεί η Δόξα. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν μετά από λάθος του Βινίσιους, ο Κίκας βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, ωστόσο του διαγώνιο σουτ του έφυγε άουτ.

6′ Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, μετά από σέντρα του Εγγλέζου, ο Σαντίκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ουζόχο.

7′ Πρώτη καλή ευκαιρία και για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Εντονγκαλά μπήκε στην περιοχή, πέρασε από τον Άδωνη, ο Σισκόφσκι όμως του έβαλε στοπ. Κέρδισε εκ νέου ο Αφρικανός και έστρωσε στον Ντίας στο ύψος της περιοχής, που ήταν άστοχος.

20′ Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν πάρει τον έλεγχο του αγώνα και είναι συνέχεια στην επίθεση.

27′ Στο έδαφος ο Λουίς Κάρλος μετά από τράβηγμα που ένιωσε σε σπριντ. Αποχωρεί με το φορείο ο Βραζιλιάνος.

30′ Ο Καρλίτος παίρνει τη θέση του Λουίς Κάρλος, αναγκαστική αλλαγή.

35′ Πολλά τα φάουλ που δεν βοηθάνε να αποκτήσει ρυθμό το παιχνίδι.

40′ Σουτ του Ασαμόα από το ύψος της περιοχής, είναι άστοχος.

42′ Παίρνει μέτρα στο γήπεδο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους η Δόξα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Ενσούε στη θέση του Σιέλη.

52′ Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, πήδηξε μόνος του ο Κίκας και πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, την έστειλε για λίγο έξω.

57΄ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ ξανά με τον Γκάρνερ. Εξαιρετική κάθετη του Ζαχίντ στον Κλωναρίδη που πέρασε την μπάλα στον Εντονγκαλά, αυτός γύρισε στον Γκάρνερ που από πολύ κοντά είχε εύκολο έργο.


67′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουντεμό, σταθερά ο Σισκόφσκι.

71′ Σουτ του Καρλίτος, κόντραρε στον Ενσούε η μπάλα και πήρε περίεργα φάλτσα, έφυγε όμως σε κόρνερ.

72′ Κατσαντώντης αντί Κλωναρίδη.

74′ Κίτρινη κάρτα στον Μουκτάρη και στον Γκάρνερ για μεταξύ τους αψιμαχία.

75′ Τριπλή αλλαγή για την Δόξα, στις θέσεις των Άδωνη, Κίκας και Μπόλιεβιτς περνούν οι Μιντίκκης, Γκλίσιτς και Τραϊτσέφσκι.

79′ Μπεν Σαχάρ στη θέση του Γκάρνερ.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Σαντίκ.

85′ Φασουλιώτης αντί Ασαμόα, ολοκληρώνει τις αλλαγές του ο Σατσιάς.

87′ Αποχωρεί με φορείο ο Εντονγκαλά, στη θέση του Γαβριήλ. Τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ χτύπησε με τον αγκώνα ο Τζολομπάρτ.

89′ Μακρινό δυνατό σουτ του Εγγλέζου, μπλοκάρει ο Ουζόχο.

90+4′ ΓΚΟΛ Με τον Γαβριήλ ο ΑΠΟΕΛ διπλασιάζει τα τέρματα του. Από γύρισμα του Ζαχίντ, άφηε την μπάλα ο Μπεν Σαχάρ, o Γκλίσιτς προσπάθησε να απομακρύνει στέλνοντας την μπάλα στον νεαρό Κύπριο πριν καταλήξει στα δίκτυα. – Ακυρώνεται το γκολ για οφσάιντ του Ζαχίντ στο ξεκίνημα της φάσης.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ