aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δουλειά στο χέρι του Πουρσαϊτίδη

ΑΠΟΕΛ: Δουλειά στο χέρι του Πουρσαϊτίδη

Δεν είναι τυχαίο που ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κλείσουν οι βασικές μετεγγραφικές εκκρεμότητες προτού ταξιδέψει η αποστολή στη Βουλγαρία.

Ο εκλεκτός δεξιός μπακ Ισάμ Τσεμπακέ παράλληλα, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες, αναμένεται να μεταβεί στο Πράβετς άμεσα και να πιάσει δουλειά. Κάτι που θα φέρει τον Ελλαδίτη προπονητή στην ευχάριστη θέση να έχει επαρκές χρονικό διάστημα δουλειάς με τη συντριπτική πλειονότητα του ρόστερ της περιόδου 2021-22.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρωϊνή προπόνηση με νικητές τους… πράσινους (pics & vid)

Οι νεοαποκτηθέντες Γκιόργκι Κβιλιτάια, Τονρίκε Οκριασβίλι, Ανδρέας Καρώ, Μουρτάζ Νταουσβίλι, Δημήτρης Θεοδώρου, Ντανίλο Κάμπος και οι επιστρέψαντες Νεόφυτος Μιχαήλ και Βούγιαντιν Σάβιτς έχουν ήδη εγκλιματιστεί. Μαζί με τους παραμένοντες του ρόστερ της περασμένης περιόδου δημιουργούν πληθώρα παικτών για να την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Πόσο σημαντικό είναι αυτό μπορεί να φανεί από το εξής αρνητικό παράδειγμα της περασμένης σεζόν: Εφτά ποδοσφαιριστές έπιασαν δουλειά με τον ΑΠΟΕΛ μετά την έναρξη του περσινού πρωταθλήματος.

Όλοι ήρθαν για να γίνουν βασικοί, αλλά δεν έλαβαν μέρος στην προετοιμασία της ομάδας, που άρχισε δύο μήνες προηγουμένως. Επομένως, χρειάζονταν χρόνο προσαρμογής και εκμάθησης της αγωνιστικής φιλοσοφίας, ενώ η αγωνιστική κατάστασή τους ήταν εκ του αποτελέσματος κακή.

Έτσι, οι έξι από αυτούς (Ομέρ Ατζίλι, Εμίλιο Ενσούε, Αρτούρ Ζορζ, Ανουάρ Τουχαμί, Αντρέ Ζεράλδες και Άντχε Νούχιου) δεν στέριωσαν. Όσο για τον έβδομο (Ντιεμερσί Εντονγκαλά) έμεινε λόγω υψηλού συμβολαίου και ελπίζεται πως θα παρουσιαστεί βελτιωμένος με πιο σωστή καλοκαιρινή προετοιμασία σε σχέση με την περσινή και με πολύ καλύτερη γνώση πλέον της ομάδας.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι ότι φέτος έγιναν κινήσεις πολύ πιο εγκαίρως σε σχέση με πέρσι και υπάρχει καλύτερο σημείο εκκίνησης. Πλέον εναπόκειται στον Πουρσαϊτίδη και τους συνεργάτες του να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά στην προετοιμασία, ώστε η ομάδα τους να μην αντιμετωπίσει προβλήματα αντίστοιχα της περασμένης σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ