aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΠΟΕΛ: «Δολοφόνοι» και κακά παιδιά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στην ισπανική Α’ Κατηγορία που να μη χρειάζεται προσοχή. Μιλάμε για το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Ωστόσο, η Αθλέτικ δεν ξεφεύγει από τον κανόνα που λέει ότι κάθε ομάδα έχει τους ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά.

Σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών της τρέχουσας περιόδου, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ποιοι είναι εκείνοι που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής απόψε, από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το δίδυμο Αρίτς Αντούριθ και Ραούλ Γκαρθία. Αντιστοίχως, ένας επιθετικός και ένας μέσος, οι οποίοι σκοράρουν και δίνουν ασίστ. Στις τρεις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ, ο πρώτος είχε συμμετοχή σε 20 τέρματα της ομάδας του.

Πέτυχε 16 και έδωσε τέσσερις πάσες που αξιοποιήθηκαν από τους συμπαίκτες του. Ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα εννιά φορές, ενώ τέσσερα σερβιρίσματά του μετατράπηκαν σε γκολ. Συμπαραστάτης τους στην επιθετική λειτουργία της ομάδας είναι άλλος ένας επιθετικός.

Ο Ινάκι Γουίλιαμς είναι πρώτος στην κατηγορία των ασίστ με πέντε, ενώ «είδε δίχτυα» τέσσερις φορές. Το δίδυμο που «σκοτώνει», όμως, έχει και ένα αρνητικό στοιχείο. Προφανώς, εκνευρίζεται εύκολα και είναι επιρρεπές στις τιμωρίες από τους διαιτητές.

Ο Γκαρθία είναι το πιο κακό παιδί των Βάσκων, έχοντας αντικρίσει 11 κίτρινες κάρτες, ενώ αποβλήθηκε μία φορά με δεύτερη κίτρινη. Δεν είναι όμως πολύ καλύτερος ο Αντούριθ, έχοντας εννιά κίτρινες και μία αποβολή με τον ίδιο τρόπο. Γενικά, η Μπιλμπάο δεν είναι η πιο φρόνιμη ομάδα, καθώς έχει 60 κίτρινες και τέσσερις αποβολές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ