aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Διετία που κρούει πολύ έντονα το καμπανάκι

ΑΠΟΕΛ: Διετία που κρούει πολύ έντονα το καμπανάκι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ, κλήθηκε να μετρήσει οκτώ φορές δυνάμεις με την Πάφος FC, εντός και εκτός έδρας, μετρώντας πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Δηλαδή, εάν κοιτάξει κανείς το «κάδρο» της προϊστορίας, προφανώς διαπιστώνει πως έχει γαλαζοκίτρινο φόντο. Υποδέχθηκε την επικείμενη αντίπαλο τέσσερις φορές, κερδίζοντας τρία ματς και ηττήθηκε στο άλλο.

Ρίχνοντας μία πιο προσεχτική ματιά στον πίνακα που παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου, όμως, εύκολα εντοπίζεται ένα στατιστικό στοιχείο που κρούει πολύ έντονα το καμπανάκι ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ. Και αυτό αφορά την τελευταία διετία. Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, κέρδισε μόλις μία φορά την Πάφος FC  (μέσα-έξω) σε τέσσερις αναμετρήσεις πρωταθλήματος, δείγμα της διεύρυνσης του αγωνιστικού βεληνεκούς της αντιπάλου με την είσοδο των Ρώσων επενδυτών.

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2018-19 έχασε πέντε βαθμούς. Έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία εκτός έδρας (0-0) και ηττήθηκε στο ΓΣΠ με 1-2. Στη λήξασα περίοδο, κέρδισε τον αγώνα που φιλοξένησε την Πάφος FC (3-0) και έχασε σε αυτόν που διεξήχθη στο «Στέλιος Κυριακίδης» (0-2). Την τελευταία διετία, επίσης, απέτυχε να σκοράρει σε δύο αναμετρήσεις, με τον συντελεστή τερμάτων να είναι 4-4.

Η προϊστορία απέναντι σε ένα σύνολο που ιδρύθηκε προ εξαετίας, προφανώς και δεν θα… παίξει ποδόσφαιρο το απόγευμα της Κυριακής (18:30). Αποτελεί, όμως, εργαλείο για τη «χαρτογράφηση» των 90λεπτων που προηγήθηκαν, δεικνύοντας αναλόγως αποτελεσμάτων και την… αύρα ενόψει της νέας μάχης.

Για τον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, το επικείμενο παιχνίδι χαρακτηρίζεται πάρα πολύ σημαντικό. Έχασε ήδη επτά βαθμούς στα πρώτα μέτρα του μαραθωνίου και σε συνδυασμό με τον άδοξο αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, καλείται να αντιδράσει.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ