aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Διακοπές μισή ώρα ενωρίτερα, ώρα κρίσιμων αποφάσεων

AΠΟΕΛ: Διακοπές μισή ώρα ενωρίτερα, ώρα κρίσιμων αποφάσεων

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι και Χριστούγεννα με προβληματισμό και κρίσιμες αποφάσεις. Ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά το 2019 με αποτυχία στο Τσίρειο και με βάση την εικόνα τους στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης οι «γαλαζοκίτρινοι» δικαίως επέστρεψαν  από τη Λεμεσό με σκυμμένα κεφάλια.

Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο 51’ με τον Πάβλοβιτς να βρίσκει δίχτυα έπειτα από δύο μήνες η αντίδραση της ομάδας του Λούκα Χατζηλούκα στη συνέχεια της αναμέτρησης ήταν για «κλάματα». Κάκιστη ανασταλτική λειτουργία, αδυναμία στον έλεγχο του ρυθμού της αναμέτρησης και παίκτες χωρίς πάθος που έδιναν την εντύπωση ότι απλά περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι για να αρχίσει η άδεια των Χριστουγέννων.

Η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στα πλείστα παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος είναι προβληματική. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκιτρίνων» δεν αποδίδουν στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και άλλοι αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης που τους αναλογεί. Λένε πως στο ποδόσφαιρο το καλύτερο «φάρμακο» μετά από μία ήττα είναι το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Για τον ΑΠΟΕΛ αυτό δεν ισχύει. Η διακοπή του πρωταθλήματος, οι ημέρες ξεκούρασης και οι αλλαγές που θα γίνουν με τον ερχομό του νέου προπονητή είναι το μοναδικό αντίδοτο για να μπορέσει να παρουσιαστεί βελτιωμένος και να διεκδικήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: Χατζηλούκας: «Γνώμη σας ότι ήταν κακός ο ΑΠΟΕΛ. Σας παρακαλώ!»

Ώρα αποφάσεων

Οι επόμενες μέρες είναι σημαντικές για την μετέπειτα πορεία του ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη και ο Ντομένικο Τέτι καλούνται να επιλέξουν τον εκλεκτό για τον πάγκο της ομάδας. Η λύση της αλλαγής προπονητή κάθε τρεις και λίγο δεν είναι υγιές στοιχείο σε μία ομάδα και επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές.

Πέραν του προπονητή, είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Σύντομα θα προκύψουν αποφάσεις για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό. Διά στόματος Πρόδρομου Πετρίδη λέχθηκε πως θα γίνει προσπάθεια απόκτησης επιθετικού με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Πάβλοβιτς-Χαλένιους και αριστερού ακραίου επιθετικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ