aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Διαδρομή κόλαση – παράδεισος με παθιασμένη ανατροπή!

ΑΠΟΕΛ: Διαδρομή κόλαση – παράδεισος με παθιασμένη ανατροπή!

Τη διαδρομή κόλαση – παράδεισο έκανε ο ΑΠΟΕΛ, που απέδρασε από το Τσίρειο με τεράστια ανατροπή απέναντι στην ΑΕΛ (3-2) για την 20ή αγωνιστική και έκανε σημαντικό βαθμολογικό άλμα, αλλά και ανακτώντας τεράστια δυναμική για τη συνέχεια. Φάνηκε και στον τρόπο που πανηγυρίστηκε η νίκη και τον κόσμο που βρέθηκε στο Τσίρειο να ζητά το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Αυγουστή, που βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από μια πολύ καλή ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο, είχε τα ψυχικά αποθέματα σε συνδυασμό με τη μεγάλη ποιότητα και το βάθος, να φέρει «τούμπα» ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Όπως σημείωσε και ο Αυγουστή, «έπαιξε σημαντικό ρόλο η ποιότητα που έχουμε». Και πρόσθεσε: «Αλλάξαμε πράγματα, ρισκάραμε και στο τέλος δικαιωθήκαμε».

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ διεύρυνε το αήττητο σερί του, έφθασε τα 15 σερί ματς που αγνοεί την ήττα (9 νίκες, 6 ισοπαλίες), δείγμα της σταθερότητας και της ταχύτητας με την οποία τρέχει και βλέπει μόνο ψηλά, όλο και πιο ψηλά. Με τη χθεσινή επιτυχία έκανε άλμα τριών θέσεων, από την 7η βρίσκεται πλέον στην 4η θέση.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας είχαν για σκόρερ δύο κεντρικούς επιθετικούς, τον Κβιλιτάια που είδε δύο φορές δίχτυα (21’, 75’) και τον Μάγκλιτσα (66’), που προερχόμενος από τον πάγκο σκόραρε το τρίτο διαδοχικό γκολ του. Σημαντική και η παρουσία του Σαρφό, που έκανε ντεμπούτο αγωνιζόμενος ως αλλαγή, συμβάλλοντας στο ανέβασμα του ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο ημίωρο, διάστημα που πέτυχε δύο γκολ και έκανε την ολική ανατροπή. «Είδατε ότι οι παίκτες που ήρθαν μας βοηθούν. Ξέρουμε τι ποιότητα και πάστα έχει ο Σαρφό. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ μετά το ντέρμπι.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΛ που έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, κυκλοφόρησε ορθόδοξα την μπάλα και ήταν αποτελεσματική. Αντιθέτως, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε νευρικός, με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και κενά στην άμυνα. Στην επανάληψη αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Οι φιλοξενούμενοι, ιδιαίτερα μετά το 60’ πάτησαν γκάζι και σε κάθε επιθετική προσπάθειά τους ήταν απειλητικοί. Πέτυχαν δύο γκολ, ενώ είχαν καλές στιγμές για τουλάχιστον άλλα τόσα. Η ΑΕΛ έδειξε ασύνδετη, χωρίς καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιδράσει, τόσο μετά το 2-2 όσο και μετά το 2-3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ