aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν του εξασφαλίζει απαραίτητα και τον τίτλο του πρωταθλητή

ΑΠΟΕΛ: Δεν του εξασφαλίζει απαραίτητα και τον τίτλο του πρωταθλητή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά και το 2018. Το 2019 έρχεται με δώρα, εκπλήξεις και γεμάτο υποσχέσεις. Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει άλλη μια χρονιά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για πέμπτη φορά, την τελευταία δεκαετία, οι γαλαζοκίτρινοι βλέπουν τον κόσμο από ψηλά, αφού άλλες τέσσερις φορές βρέθηκαν στην ίδια θέση. Αυτό όμως από μόνο του δεν του εξασφαλίζει απαραίτητα και τον τίτλο του πρωταθλητή. Ξεχάστε το αλήστου μνήμης πρωταθλητής χειμώνα και πάμε να δούμε τη ρεαλιστική πραγματικότητα μέσα από τους αριθμούς και τα πεπραγμένα του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης: «Ψήνεται» επιστροφή στους πάγκους για τον Μπαλταζάρ

Για παράδειγμα, τη σεζόν 2009 – 2010 με το τέλος της ημερολογιακής χρονιάς –τη 14η αγωνιστική– οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, το πρωτάθλημα ωστόσο πανηγύρισε η Ομόνοια! Το ίδιο και την περίοδο 2011 – 2012, που το 2012 τον βρήκε μεν στην κορυφή, σαμπάνιες όμως άνοιξε η ΑΕΛ, του Πάμπου Χριστοδούλου. Συνέβη όμως και το ανάποδο. Να μην βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση της κατάταξης και να κόψει αυτός πρώτος το νήμα του τερματισμού. Αυτό συνέβη την περίοδο 2008 – 2009, όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Ιβάν Γιβάνοβιτς και από την 3η θέση που βρισκόταν με το τέλος της 15ης αγωνιστικής (οπόταν και αποχαιρετήσαμε το 2008), στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οφειλόμενη απάντηση

Τα παραδείγματα δεν εξαντλούνται μέχρι εδώ. Τη σεζόν 2013 – 2014, ο ΑΠΟΕΛ με την ανατολή του νέου ημερολογιακού έτους (2014) βρισκόταν στην 3η θέση πίσω από ΑΕΛ και Απόλλων. Με το τέλος του πρωταθλήματος, οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν το 2ο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος. Στην περσινή χρονιά, αν και στην 4η θέση (αλλά με δύο αγώνες λιγότερους), ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και έκοψε και πάλι πρώτος το νήμα του τερματισμού. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα πως δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πού θα τον βρει η δύση μιας ημερολογιακής χρονιάς και πιο πολύ έχει να κάνει με τις παραδόσεις και τις συνήθειες που διατηρήθηκαν και «επιβίωσαν» μέσα από το πέρασμα του χρόνου και όχι με το τι πραγματικά μπορεί να συμβεί από την αρχή ενός έτους μέχρι σχεδόν και τα μέσα της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ