aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν τον τρομάζουν Κίζιλαρ και Όσιγεκ, μπορούσε όμως καλύτερα

ΑΠΟΕΛ: Δεν τον τρομάζουν Κίζιλαρ και Όσιγεκ, μπορούσε όμως καλύτερα

Σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ αποκλείσει την Μπότεφ Πλόβντιβ στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κίζιλζαρ (Καζακστάν) – Όσιγεκ (Κροατία). Υπήρχαν σίγουρα καλύτερα ζευγάρια να βρεθούν στον δρόμο των γαλαζοκιτρίνων. Ωστόσο, από την άλλη, δεν τρομάζουν τα ονόματα τον αντιπάλων και εάν παρουσιαστούν έτοιμοι, οι Λευκωσιάτες μπορούν να βρεθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Φαβορί του ζευγαριού είναι η Όσιγεκ. Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη και δεν συγκαταλέγεται στα μεγαθήρια του κροατικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όρθωσε ανάστημα και βρίσκεται στις ψηλές θέσεις. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχής της στην Τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ιδρύθηκε το 1945 με χρώματα το μπλε και το άσπρο με την ονομασία Πρόλετερ. Το 1961 μετονομάζεται σε Σλαβόνιτσα μέχρι το 1970 που παίρνει το σημερινό της όνομα. Το 1970 ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α΄ κατηγορία του Γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος. Σήμερα αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία του Κροατικού πρωταθλήματος. Έδρα της είναι το Γκράντσκι, 19.800 θέσεων.

Σπουδαιότερη στιγμή στην ιστορία της η κατάκτηση του κυπέλλου το 1989, ενώ από το καλοκαίρι του 2017 αγωνίζεται κάθε χρόνο στις διοργανώσεις της UEFA. Ονειρεύεται είσοδο σε όμιλο και έως τώρα, καλύτερη πορεία της η πρόκρισή της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2017-18.

Στο ρόστερ της διαθέτει δύο διεθνείς, ο τερματοφύλακας Ίβιτσα Ίβουσιτς και ο αμυντικός Μίλε Σκόριτς.

Όνομα Όσιγεκ
Παρατσούκλι Μπλε και άσπροι
Ίδρυση 1947
Στάδιο  Γκράτσκι (18,856 θεατές)
Πρόεδρος Φέρεντς Σάκαλι
Προπονητής Νέναντ Μπιέλιτσα

Όσο για το αουτσάιντερ του ζευγαριού, Κίζιλζαρ, δεν έχει ευρωπαϊκή πείρα. Στο εν εξελίξει πρωτάθλημα είναι 12η μετά από 15 αγωνιστικές, μία θέση και τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ωστόσο, στο πρωτάθλημα του 2021 τερμάτισε τέταρτη και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αγωνίζεται στην πόλη Petropavl του βόρειου Καζακστάν στο στάδιο Καρασάι. Είναι ιδρυτικό μέλη της Πρέμιερ Λιγκ του Καζακστάν. Κίζιλζαρ είναι το όνομα μιας συνοικίας της πόλης. Ήταν μόλις δύο φορές δευτεραθλήτρια (1999 και 2000).

Όνομα Κίζιλζαρ
Ίδρυση 1968
Στάδιο Καρασάι (11,000)
Πρόερδρος Λορίγια Γκριγκόρι Οτάροβιτς
Προπονητής Άλι Αλίεφ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ