aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν θα έχει πρόβλημα με το «μανιφέστο» της ΚΟΠ

ΑΠΟΕΛ: Δεν θα έχει πρόβλημα με το «μανιφέστο» της ΚΟΠ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το κεφάλαιο Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι παλιά και «ευαίσθητη» ιστορία για τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι ανέκαθεν έδειχναν εμπράκτως το πόσο πιστεύουν και επενδύουν στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Για αυτό είναι από τις ελάχιστες ομάδες που (θεωρητικά) δεν έχουν πρόβλημα με το «μανιφέστο» της ΚΟΠ για την παρουσία και συμμετοχή γηγενών ποδοσφαιριστών είτε στην ενδεκάδα είτε στη 18άδα.

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει στο ρόστερ του μέρος της «αφρόκρεμας» του κυπριακού ποδοσφαίρου και (λογικά) δεν θα τον επηρεάσει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, το μέτρο της Ομοσπονδίας. Εναπόκειται βέβαια και στον καθ’ ύλην αρμόδιο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από τον Πάολο Τραμετσάνι, πώς θα τους αξιοποιήσει και τι ευκαιρίες θα δώσει στον καθέναν. Ο Ιταλός πάντως έδειξε πως -σε μεγάλο βαθμό- εμπιστεύεται το ντόπιο υλικό. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα διαχείρισης.

Ακόμα και με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν γύρω από το οριστικό ξεκαθάρισμα που θα γίνει στην Αυστρία, ο Πάολο Τραμετσάνι μπορεί ανά πάσα στιγμή να εμπιστευτεί όχι απλά δύο, αλλά και τρεις ή και τέσσερις Κύπριους ποδοσφαιριστές. Μοιάζει υπερβολική η εκτίμηση, είναι ωστόσο άκρως ενδεικτική της ποιότητας των γηγενών ποδοσφαιριστών που έχει ο ΑΠΟΕΛ στο «οπλοστάσιό» του, όχι απλά ενόψει της φετινής σεζόν μόνο, αλλά τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία!

Παίκτες όπως οι Γιώργος Μερκής, Νικόλας Ιωάννου, Γιώργος Εφραίμ, Χρήστος Σιέλης, Στάθης Αλωνεύτης, Μηνάς Αντωνίου είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Κι αυτό χωρίς να αναφερθούμε στους Νεόφυτο Μιχαήλ, Ανδρέα Μακρή, Κωστάκη Αρτυματά, το μέλλον των οποίων στον ΑΠΟΕΛ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τέσσερις πέντε αξιόλογοι «μικροί» (Πρινιωτάκης, Αρτεμίου, Πολυκάρπου) που βρίσκονται υπό παρακολούθηση, αλλά και ο Κατσαντώνης που παραχωρήθηκε δανεικός στην Αγία Νάπα. Γίνεται λοιπόν πολύ εύκολα αντιληπτό πως οι πρωταθλητές μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι όσον αφορά στην οδηγία από την ΚΟΠ, αλλά και ως προς την επόμενη μέρα σε ό,τι αφορά το ντόπιο υλικό στην ομάδα. Για τα υπόλοιπα καθρέφτης, όπως πάντα, δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από το γήπεδο.

ΥΓ: Σε ό,τι αφορά τους Γιώργο Εφραίμ και Χρήστο Σιέλη, για τους οποίους έκανε αναφορά ο υπεύθυνος Επικοινωνίας των γαλαζοκίτρινων, Νεκτάριος Πετεβίνος, οι δύο ποδοσφαιριστές θεωρούνται κοινοτικοί μόνο για τους αγώνες στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ