Δεν πα να έρθει ο Γκουαρδιόλα στον ΑΠΟΕΛ…

Η χρονιά θα κυλήσει έτσι, ή κάπως έτσι, για τον ΑΠΟΕΛ και το καλοκαίρι restart...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Έχει δίκαιο ο Πάολο Τραμετσάνι να λέει πως το πρωτάθλημα δεν κερδίζεται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Και άλλο τόσο δίκαιο έχει, όταν είπε πως εξαρτάται από το πώς θα δει κανείς τον βαθμό που πήρε η ομάδα του με την Ομόνοια. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, μάς είπε επίσης μετά το ντέρμπι με τους πράσινους ότι δεν ξέρει τι γράφουν οι δημοσιογράφοι, δεν ανοίγει καν εφημερίδες, δεν βλέπει καν τηλεόραση. Άρα, το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό, μάλλον το «καταπίνει» όπως αυτό θα του μεταφερθεί.

Έχω την εντύπωση ότι ο Πάολο θα πρέπει να αρχίσει να ενημερώνεται καθώς, αν δεν το κατάλαβε, εδώ είναι Κύπρος και όχι Ιταλία. Να κατέβει από το συννεφάκι του, διότι και συμβόλαιο να έχεις για 1.000 χρόνια, τίποτα δεν σε σώζει όταν φουσκώσει το κύμα της αμφισβήτησης. Πόσω μάλλον όταν δεν το πάρεις χαμπάρι.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιταλός «μαγνητίζει» γκρίνια από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Ακόμη και μετά την πρόσφατη νίκη επί του Απόλλωνα, έγινε δέκτης κριτικής. Για τις επιλογές στο αρχικό σχήμα, τις αλλαγές, τον σχηματισμό, τις ατάκες που «πετά» και πάει λέγοντας. Δεν ξέρω πόσο καλός προπονητής είναι ο Τραμετσάνι, αλλά έχω την εντύπωση ότι και σήμερα να έλθει ο Πεπ Γκουρδιόλα που λέει ο λόγος ή ο «καλύτερος» που έχει ο καθένας από εμάς στο μυαλό του, λίγα πράγματα θα αλλάξουν στα έξι ματς πρωταθλήματος κι άλλα δύο ή τρία που απομένουν στο Κύπελλο.

Η χρονιά θα κυλήσει έτσι, ή κάπως έτσι, για τον ΑΠΟΕΛ. Θαρρώ ότι δεν θα υπάρξει θεαματική αλλαγή στον επόμενο ενάμιση μήνα. Άντε να μπορέσει να περάσει 1-2 βασικά ζητήματα, ώστε να υπάρξει στοιχειώδης βελτίωση σε ορισμένους τομείς. Άντε και να επαναφορτίσουν κατάτι τις μπαταρίες εκείνοι που έχουν τραβήξει το κουπί. Μέχρι και ο Νούνο Μοράις δεν έχει καμία σχέση με το αγρίμι των προηγούμενων ετών. Απέναντι στην Ομόνοια, στο τελευταίο μισάωρο δεν είχε τις απαιτούμενες ανάσες!

Το μόνο σίγουρο είναι πως χρόνος δεν πρέπει να χαθεί από εδώ και πέρα στον ΑΠΟΕΛ. Ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει, όχι μόνο απαγορεύονται τα ίδια λάθη, αλλά και το να μη γίνουν όσα πρέπει για να αποκτήσει ξανά η ομάδα την αίγλη της. Τους κατάλληλους παίκτες που είναι απαραίτητοι για να βρει το σύνολο δυναμικά τον δρόμο του. Θα είναι λάθος εάν κι εφόσον έλθει εν τέλει το έβδομο διαδοχικό πρωτάθλημα να μην γίνει restart.