aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν είπαν την τελευταία λέξη

ΑΠΟΕΛ: Δεν είπαν την τελευταία λέξη

Ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης ιστορίας του το βράδυ της Τρίτης (19:00). Το σκορ του πρώτου αγώνα καθιστά μεγάλο αουτσάιντερ για την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, ωστόσο άπαντες ξέρουν πως ένα παθιασμένο και «λυσσασμένο» ΑΠΟΕΛ, μπορεί να ανατρέψει τις προβλέψεις. Ο Σωφρόνης Αυγουστή που επιστρέφει στον πάγκο, πιστεύει στην ανατροπή των δεδομένων, κάτι που φρόντισε από την επομένη του αγώνα στην Στοκχόλμη να καταστήσει σαφές.

Ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι αν θα μπορέσει να μεταφέρει την πίστη του και στους ποδοσφαιριστές. Ουσιαστικά για να φτάσει στην τεράστια ανατροπή ο ΑΠΟΕΛ, οφείλει να πληρώσει την Τζουργκάντεν με το ίδιο νόμισμα. Να παίξει επιθετικά και με αυτήν την αγωνιστική φιλοσοφία θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο. «Η ιστορία μας είναι γεμάτη από ανατροπές. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ», ήταν το χθεσινό ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης.

Συγκέντρωση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, υπομονή, αγωνιστική πειθαρχία και αποτελεσματικότητα, δεν αντιλέγει κανείς πως αποτελούν στοιχεία που κρίνουν κατά μεγάλο βαθμό οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Εννοείται πως ο ΑΠΟΕΛ, με τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του, καλείται να τα παρουσιάσει μέσα στο «σπίτι» του, στέλνοντας… αδιάβαστους τους Σουηδούς. Η λογική λέει πως ο Αυγουστή, δεν θα κατεβάσει την ομάδα με «ανοιχτά φτερά» και ό,τι γίνει ας γίνει. Θα διαφυλάξει το μηδέν παθητικό και με υπομονή να επιδιώξει το πρώτο γκολ, το οποίο όσο πιο νωρίς έλθει τόσο θα αναπτερώσει τις πιθανότητες. Όποιες κι αν είναι αυτές. Φυσικά όλα αυτά είναι σχετικά, αφού και στον πρώτο αγώνα κάπως έτσι ήθελε να εξελιχθεί ο αγώνας και πολύ νωρίς τα πάντα ανατράπηκαν.

Στο επικείμενο επαναληπτικό παιχνίδι, η κατοχή της μπάλας και ο έλεγχος του κέντρου γενικότερα είναι ένα από τα ζητούμενα. Η διαθεσιμότητα του Κίνγκσλεϊ Σαρφό διευρύνει αυτομάτως τη μεσοεπιθετική ισχύ, την ίδια ώρα που ο Άντον Μάγκλιτσα αισθάνεται πολύ καλύτερα και θα είναι λογικά στο αρχικό σχήμα. Θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον αριθμό των νέων προσώπων να εξαρτάται από το πόσο επιθετικογενή θα παρουσιάσει τον ΑΠΟΕΛ ο κόουτς από την αρχή του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ