aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν είναι όλα… μαύρα

ΑΠΟΕΛ: Δεν είναι όλα… μαύρα

Στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται ο ποδοσφαιρικός μας μαραθώνιος, ιδιαίτερα στον ΑΠΟΕΛ, η γκρίνια δεν εξυπηρετεί τίποτα. Πόσο μάλλον όταν μαζί με ένα… σωρό κακά, υπάρχουν και δυο – τρία καλά. Το ένα είναι αυτό που είπε ο Νεκτάριος Πετεβίνος: «Στα πλέι οφ έχουμε έξι ισοπαλίες και μία ήττα και πάμε για πρωτάθλημα!».

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, γι’ αυτούς που δεν τα βλέπουν όλα μαύρα, είναι ολοζώντανος στη μάχη του τίτλου. Σε βαθμό που κρατάει την τύχη του στα χέρια του. Ένα δεύτερο … ενθαρρυντικό σημάδι είναι ότι διέγραψε εκείνο το θλιβερό σερί στο σκοράρισμα. Έστω και μετά από 352 αγωνιστικά λεπτά, οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν γκολ! Σε πραγματικό χρόνο, χρειάστηκε ένας μήνας και κάτι (η τελευταία φορά ήταν στο 2-2 με την ΑΕΚ στη Λάρνακα στις 3 Απριλίου). Η παλιά καλή συνταγή των στατικών φάσεων ήταν αρκετή για τον Ντβάλι που εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σαρφό.

Κατά τα άλλα, ο ΑΠΟΕΛ δεν νίκησε στην Πάφο την τοπική ομάδα (1-1), ενώ κάποιες συγκυρίες ήταν με το μέρος του. Από το 34’ οι αντίπαλοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, αλλά η απόδοσή του έμεινε στα ρηχά. Ανούσια υπεροχή και κατοχή, χωρίς δημιουργία και χωρίς καθαρό μυαλό. Κάπως έτσι χάθηκαν κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες όπως αυτές του Μακέντα, ο οποίος ο ίδιος τις χαρακτήρισε «ανόητες».

Περί ανοησιών ο λόγος και στο 69’, ο Καρώ «ξέχασε» ότι ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα και μέσα στην αντίπαλη περιοχή επιχείρησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι μπροστά στα πρόσωπα αμυντικών! Κάπως έτσι χάθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα η μεγάλη ευκαιρία για το «διπλό». Θα μπορούσε, βέβαια, να μπει ένα γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες με τον Μάριο Ηλία ή τον Εντονγκαλά, και τα δεδομένα τώρα να ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά η βαθμολογία λέει -3 βαθμοί από την κορυφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ