aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν είναι μόνο το έξτρα εκατομμύριο!

ΑΠΟΕΛ: Δεν είναι μόνο το έξτρα εκατομμύριο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από μόνο του το γεγονός πως η τελευταία στροφή των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ δεν θα αποτελέσει για τον ΑΠΟΕΛ την τελευταία παράσταση στο φετινό (ευρωπαϊκό) οδοιπορικό του, αποτελεί άλλη μια χάντρα στο κομπολόι των επιτυχιών του.

Το ταξίδι θα έχει και δεύτερο σκέλος, στο νέο έτος αυτή τη φορά και δη στους «32» της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, κάτι που ειρήσθω εν παρόδω επιτυγχάνει για πρώτη φορά κυπριακή ομάδα. Και αυτό που θα ξεκαθαρίσει αύριο στο στάδιο της πρωτεύουσας, δύο περίπου ώρες πριν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν μεσάνυχτα, θα είναι η σειρά κατάταξης στον 2ο όμιλο.

Η αλήθεια να λέγεται: Ο ΑΠΟΕΛ κατά ένα μεγάλο ποσοστό απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς θα αγωνισθεί χωρίς το στρες και την πίεση προηγούμενων αναμετρήσεων στην ευρωπαϊκή αρένα. Ποιος λέει όμως όχι στην πρωτιά του ομίλου;

Ουδείς, με τους γαλαζοκίτρινους να γνωρίζουν πως εάν δεν ηττηθούν από τους πρωταθλητές Ελλάδας θα διπλοκλειδώσουν την πρώτη θέση, η οποία θα τους προσφέρει αυτομάτως ένα άκρως ελκυστικό πακέτο που ξεπερνά κατά πολύ το γόητρο.

Κατ’ αρχάς, ο ΑΠΟΕΛ θα πιστώσει στο ταμείο 600.000 ευρώ για την πρώτη θέση και όχι τα μισά (300.000 ευρώ) που θα αποφέρει η κατάληψη της δεύτερης θέσης. Εφόσον κερδίσει τον Ολυμπιακό θα γίνει πλουσιότερος κατά 360.000 ευρώ, όσα δίνει το μπόνους της νίκης και σε περίπτωση που μείνει στην ισοπαλία (σκορ που τους χαρίζει επίσης την πρωτιά) θα εισπράξει 120.000 ευρώ.

Για την πρόκριση του στους «32» έτσι κι αλλιώς θα πιστώσει στο ταμείο 500.000 ευρώ. Στάνταρ ποσό, δηλαδή. Εκτός από το οικονομικό όφελος θα αποκομίσει και αγωνιστικό κέρδος. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρωτιά θα έχουν το πλεονέκτημα να δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους.

Δηλαδή ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ αν και εφόσον ο ΑΠΟΕΛ περάσει ως πρώτος στη φάση των νοκ άουτ. Φέρνοντας κάποιος στο μυαλό την πρόκριση προ πενταετίας του Θρύλου στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ επί της Λιόν, ο εν λόγω παράγοντας είχε παίξει σημαντικό ρόλο.

Και κάτι ακόμα: Υπό προϋποθέσεις θα έχει ευνοϊκότερη κλήρωση στις 12 Δεκεμβρίου αφού οι νικητές των 12 ομίλων θα αποτελέσουν τους ισχυρούς. Οι εν λόγω σύλλογοι μαζί με τους τέσσερις καλύτερους τρίτους των γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ισχυροί και θα αντιμετωπίσουν έναν εκ των 12 δεύτερων του Γιουρόπα Λιγκ ή των τεσσάρων χειρότερων τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ