aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια

ΑΠΟΕΛ: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Απαγορεύονται, και μάλιστα αυστηρά, νέες βαθμολογικές απώλειες στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Εθνικό. Ήδη, ο ΑΠΟΕΛ έχασε σημαντικό έδαφος στις έως τώρα υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα (15 βαθμούς) και όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, μετά την ήττα από την Ανόρθωση, θα αποτελέσει πολύ μεγάλο πισωγύρισμα δεύτερη διαδοχική αποτυχημένη προσπάθεια για να καρπωθεί το τρίποντο.

Ο εξ αναβολής αγώνας για τη 2η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στην Άχνα, λοιπόν, προσφέρεται για τον ΑΠΟΕΛ ώστε να υποσκελίσει τον Απόλλωνα και να επιστρέψει στην 3η θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας παραλλήλως την απόσταση που τον χωρίζει από την Ομόνοια (-2) και την Ανόρθωση (-6). Επίσης, θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών μετά την κακή εμφάνιση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», προσδίδοντας την απαιτούμενη ώθηση ενόψει του αγώνα με τη Δόξα που θα γίνει στο Μακάρειο Στάδιο το Σάββατο (19:00).

Οι γαλαζοκίτρινοι δίνουν αγώνα κάθε περίπου τρεις μέρες, οπότε δεν μπορούν να μείνουν για πολύ στο τελευταίο 90λεπτο. Τα λάθη επισημαίνονται από τον προπονητή και βλέπουν μπροστά. Οι ρυθμοί των παιχνιδιών είναι υψηλοί και, ασφαλώς, όχι μόνο θα συνεχίσουν, αλλά θα αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες. Οπότε, αυτό που ενδιαφέρει πολύ περισσότερο στο παρόν στάδιο είναι να μαζεύουν το μέγιστο του βαθμολογικού οφέλους σε κάθε ματς, νικώντας συνάμα και την κούραση.

Η σημερινή αποστολή στο Δασάκι, πάντως, δεν θα είναι εύκολη για τους πρωταθλητές. Για να πιστώσουν τους τρεις βαθμούς στο ταμείο, φτάνοντας έτσι στους 30, επιβάλλεται να φανερώσουν στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους. Να μπουν με δύναμη και αποφασιστικότητα, να περιορίσουν τους επικίνδυνους παίκτες του Εθνικού, επιβάλλοντας όσο γίνεται πιο νωρίς τους δικούς τους «κανόνες».

Κατά πάσαν πιθανότητα, ένας εκ των Πραξιτέλη Βούρο και Γιώργο Μερκή θα μείνει στον πάγκο ώστε να πάρει ανάσες, δίνοντας τη θέση του στον ξεκούραστο Βούγιαντιν Σάβιτς. Στα άκρα αναμένεται να διατηρηθούν οι Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Νικόλας Ιωάννου, ενώ στη μεσαία γραμμή επιστρέφει ο Ούρος Μάτιτς, δίπλα από τον Λούκας Σόουζα. Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι θα είναι στις πτέρυγες και στην άλλη θέση είτε ο Αντόνιο Γιάκολις είτε ο Γιώργος Εφραίμ. Ο Λίνους Χαλένιους μάλλον θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και την άλλη θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν αρκετοί παίκτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ