aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια 

ΑΠΟΕΛ: Δεν έχει περιθώρια, στενέψανε τα όρια 

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα, έκαναν πολύ πιο σημαντικό το απογευματινό ντέρμπι για τον ΑΠΟΕΛ. Επανάληψη των πρόσφατων εμφανίσεων είναι απαγορευτικές εάν θέλουν οι γαλαζοκίτρινοι να ελπίζουν σε νίκη απέναντι στην Ανόρθωση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε το χρόνο να τα πει επισταμένως με τους ποδοσφαιριστές, δηλώνοντας άπαντες πανέτοιμοι και πρωτίστως αποφασισμένοι για το «διπλό» μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Στον ΑΠΟΕΛ παραμερίζουν τα στατιστικά και γενικώς, αυτά που απορρέουν από τους αριθμούς. Θα ζητήσουν με μανία την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά ώστε να ανέλθουν βαθμολογικά, ενισχύοντας πάνω απ΄ όλα την πίστη για τις δυνατότητές τους.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να αμυνθούν σωστά και ασφαλώς, να είναι αποτελεσματικοί στις γρήγορες επιθέσεις που θα εξαπολύσουν. Οι στατικές φάσεις είναι ένας από τους (πολλούς) τρόπους ώστε να ξεκλειδωθεί η αμυντική γραμμή της «Κυρίας» και η μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Λόρια. Η Ανόρθωση μπορεί να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, αλλά δεν είναι αχτύπητη.

Οι αυτοματισμοί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι οργανωμένες και σωστά ανεπτυγμένες επιθέσεις καλούνται να μετουσιωθούν σε τέρμα προκειμένου να ξεφορτωθούν το (μεγάλο) άγχος οι γαλαζοκίτρινοι και να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό στην εξέλιξη του 90λεπτου. Σε αυτό, θα εξαρτηθούν πολλά, όχι μόνο από την απόδοση της τριάδας πίσω από τον επιθετικό, αλλά και από την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Με το… πιστόλι στον κρόταφο, διακυβεύονται πολλά

Οι Ενσούε, Γουίλερ θα είναι στα άκρα και σε ρόλο στόπερ δύο εκ των Ζορζ, Μερκή, Σάντος. Η τριάδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Γένσεν, Ζαχίντ και Ντε Βινσέντι, στις πτέρυγες έχουν το προβάδισμα οι Εντονγκαλά, Ατζίλι και στην κορυφή της επίθεσης ο Νούχιου. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Ανουάρ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Εντονγκαλά και Ουζόχο στις απορίες της… διαφοροποίησης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ