aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑΠΟΕΛ: Δεύτερος στο Γιουρόπα Λιγκ ο Μάτις, πρωτιά για Σωτηρίου

ΑΠΟΕΛ: Δεύτερος στο Γιουρόπα Λιγκ ο Μάτις, πρωτιά για Σωτηρίου

Μία τεράστια επίδοση κατέγραψε ο Ούρος Μάτιτς στους αγώνες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σέρβος μέσος του ΑΠΟΕΛ ήταν εκ των κορυφαίων στην προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ κάτι που αποτυπώνεται και στην στατιστική υπερησία.

Ο Μάτιτς είναι στη δεύτερη θέση της λίστας με τους ποδοσφαιριστές που έδωσαν τις περισσότερες ασίστ. Συγκεκριμένα πιστώθηκε τέσσερις πάσες που έγιναν γκολ, δύο λιγότερες από τον Γκαλένο της Μπράγκα.

Στην στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ, στον απολογισμό των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, είναι άλλος ένας παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τον Λούκας Σόουζα, ο οποίος με 19 φάουλ είναι στην τρίτη θέση της πρώτης πεντάδας με τους παίκτες που υπέπεσαν στα περισσότερα φάουλ. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Βραζιλιάνος μέσος του ΑΠΟΕΛ κάνει αρκετά «βρώμικη» δουλειά.

Την πρωτιά στην σχετική κατηγορία κατέχει ένας πρώην ΑΠΟΕΛίστας, ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο Κύπριος διεθνής φορ υπέπεσε σε 21 φάουλ και είναι στην πρώτη θέση του πίνακα. Συνήθως τα περισσότερα φάουλ κάνουν αμυντικοί ή ανασταλτικοί μέσοι, όμως, ο Πιέρος με την ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη άμυνα υποπίπτει και σε αρκετά φάουλ. Το στοιχείο αυτό μόνο αρνητικό δεν είναι. Αντίθετα η πίεση που ασκεί από την επίθεση είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά που «γιγάντωσαν» τον Σωτηρίου από την αρχή της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ