aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεύτερη πιο ακριβή μετεγγραφή Κύπριου στην ιστορία ο Γουίλερ

ΑΠΟΕΛ: Δεύτερη πιο ακριβή μετεγγραφή Κύπριου στην ιστορία ο Γουίλερ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πάρει τον Χρίστο Γουίλερ στον «Αρχάγγελο» έβαλε ο ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη αφού ζύγισε όλα τα δεδομένα αποφάσισε την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου να τινάξει (ξανά) την πάγκα για να ντύσει στα γαλαζοκίτρινα- του ΑΠΟΕΛ γιατί και πριν γαλαζοκίτρινα φορούσε- έναν από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Ο 22χρονος αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΛ που ανέβασαν στα ύψη τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, του χάρισαν κλήση στην Εθνική Κύπρου και ανάγκασε ομάδες από το εξωτερικό (Λεχ Πόζναν) να τον θέσουν υπό παρακολούθηση.

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες για να κάνει επίδειξη οικονομικής ισχύος, αποδεικνύοντας πως είναι η μοναδική ομάδα αυτή την στιγμή στο κυπριακό ποδόσφαιρο που μπορεί να πληρώσει ανταγωνίστρια για να αγοράσει βασικό της ποδοσφαιριστή. Ετοίμασε επιταγή 300.000 ευρώ και ανάγκασε τον Ανδρέα Σοφοκλέους να πει το «ναι». Έτσι, ο Γουίλερ από το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου 2020 έγινε η δεύτερη πιο δαπανηρή μετεγγραφή Κύπριου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Τα πρωτεία εξακολουθεί να κατέχει ο Γιασεμάκης Γιασεμή, ο οποίος στοίχισε στους «γαλαζοκίτρινους» 200 χιλιάδες λίρες (340.000 ευρώ) το Καλοκαίρι του 1998, χρήματα που μπήκαν στο ταμείο της ΕΝΠ.

Πιο δαπανηρή αγορά ποδοσφαιριστή από άλλη ομάδα είναι αυτή του Ρόλαντ Σάλαϊ, τον οποίο ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε έναντι 1.200.000 ευρώ με τους Ούγγρους να καρπώνονται άλλες 800.000 ευρώ ως ποσοστό μεταπώλησής του στην Φράιμπουργκ, ενώ ακολουθεί ο Αΐλτον Αλμέιδα με κόστος αγοράς 750.000 ευρώ από την Κοπεγχάγη. Και οι δύο «μοσχοπουλήθηκαν» αργότερα και ο ΑΠΟΕΛ βγήκε κερδισμένος οικονομικά. Στη λίστα με τις πιο ακριβές αγορές παικτών από άλλες ομάδες είναι, επίσης, τα ονόματα των Τόμας ντε Βινσέντι (επίσης πωλήθηκε σε τριπλάσια τιμή), Γκάγιας Ζαχίντ και Μούσα Τάαμαρι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Κάποιες συνήθειες τελευταία ημέρα μετεγγραφών δεν αλλάζουν…

Πιο λίγα χρήματα δαπανήθηκαν και για άλλους ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών και οι Σταύρος Γεωργίου (250.000 ευρώ από τον Εθνικό Άχνας), Ιβάν Τρισκόφσκι (200.000 ευρώ από τον Ερυθρό Αστέρας), Κώστας Αρτυματάς (100.000 ευρώ από την ΕΝΠ) και Πιέρος Σωτηρίου (90.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Εκτός ευρωπαϊκής λίστας (τουλάχιστον) ένα από τα νέα αποκτήματα

Οι πιο δαπανηρές αγορές παικτών του ΑΠΟΕΛ από άλλες ομάδες 

Ποδοσφαιριστής Ομάδα Ποσό αγοράς
Ρόλαντ Σάλαϊ Ακαδημία Πούσκας €1.200.000
Αΐλτον Αλμέιδα Κοπεγχάγη €750.000
Τόμας ντε Βινσέντι Ολυμπιακός Πειραιώς €500.000
Γκάγιας Ζαχίντ Βαλερένγκα €500.000
Μούσα Τάαμαρι Σαμπάμπ Αλ Ορντόν €400.000
Γιασεμάκης Γιασεμή ΕΝΠ €340.000
Λίνους Χαλένιους Σούντσβαλ €300.000
Χρίστος Γουίλερ ΑΕΛ €300.000

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ