aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δανεικοί, τι δύσκολο… πράγμα

ΑΠΟΕΛ: Δανεικοί, τι δύσκολο… πράγμα

 ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι Αλεφ ντος Σάντος, Ούρος Μάτιτς, Αντρίγια Πάβλοβιτς και Βιντ Μπέλετς ντύθηκαν στα χρώματα του ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού στη θερινή μετεγγραφική περίοδο. Με το ίδιο καθεστώς, τον Ιανουάριο πέρασαν το κατώφλι του προπονητικού κέντρου «Αρχάγγελος» οι Μίλαν Γέφτοβιτς, Μπγιορν Σιγκούρνταρσον. Στο παζλ των δανεικών, ασφαλώς, υπήρχε τοποθετημένο από πέρσι άλλο ένα κομμάτι. Ο λόγος για τον Αντρέ Βιντιγκάλ. Επτά ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο ρόστερ, λοιπόν, γνωρίζοντας πως σε τρεις μήνες επιστρέφουν στην ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά τους.

Πόσο ωφέλιμο είναι αυτό και πόσο όχι; Οι απόψεις διίστανται. Το μόνο σίγουρο για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως από την επτάδα των δανεικών, εάν εξαιρέσουμε τον τερματοφύλακα, Βιντ Μπέλετς, οι υπόλοιποι δεν προσέφεραν τα προσδοκώμενα. Ακόμη και αυτοί που έκαναν θετικότατη «εκκίνηση» εδώ και μήνες παραπαίουν. Για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον τους στον ΑΠΟΕΛ, αυτό θα το μάθουμε τέλος της σεζόν. Θα το κρίνει η διοίκηση και ο προπονητής. Το «Goal» εμβαθύνει στη σχεδόν μία 11άδα δανεικών και αναλύει…

ΜΠΕΛΕΤΣ: Ο μοναδικός από το γκρουπ με προσφορά και μάλιστα, σε διάρκεια. Παίζει με τη μορφή δανεισμού από τη Σαμπντόρια, δίνοντας σε αρκετά παιχνίδι το «φιλί της ζωής» στον ΑΠΟΕΛ. Ιδιαίτερα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Ο 29χρονος Σλοβένος αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα, πείθοντας πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας για τα επόμενα χρόνια. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στα τελευταία παιχνίδια σε κάποια γκολ και να ήταν καλύτερος με την μπάλα στα πόδια, η αξία του δεν αμφισβητείται.

ΑΛΕΦ: Η πιο διαφημισμένη και πολυδάπανη μετεγγραφή του ΑΠΟΕΛ. «Γέννησε» μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο δεν έκανε έως τώρα τη διαφορά. Ο Βραζιλιάνος είχε προστεθεί στο ρόστερ (δανεικός από την Μπράγκα) για να επωμισθεί τον ρόλο του ηγέτη στη μεσαία γραμμή μετά την αποχώρηση του Νούνο Μοράις, κάτι που δεν είδαμε. Αγωνιζόμενος σε 24 ματς, στα πλείστα εξ αυτών… χάθηκε στο πλήθος. Ακόμη και στα παιχνίδια που είχε θετική παρουσία, στο αμέσως επόμενο ήταν μετριότατος.

ΜΑΤΙΤΣ: Ιδιαίτερα παραγωγικός και με επιρροή στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ ήταν ο 29χρονος Σέρβος μέσος τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Διάστημα κατά το οποίο, από 5 δικές του εκτελέσεις στατικών φάσεων ήλθαν ισάριθμα και καθοριστικά τέρματα. «Ξεφούσκωσε» σταδιακά, χάνοντας το τελευταίο διάστημα και τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Δήλωσε αρκετές φορές πως θέλει να συνεχίσει. Οι πιθανότητες θα αυξηθούν εάν και εφόσον βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την απόδοσή του. Γιατί με τις έως τώρα εμφανίσεις του, δεν πείθει.

ΠΑΒΛΟΒΙΤΣ: Αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με μονοετή δανεισμό από τη Ραπίντ Βιένης (πλήρωσε 1.500.000 ευρώ για να τον πάρει από την Κοπεγχάγη). Μπήκε με… φόρα, γνωρίζοντας την αποθέωση. Στα πρώτα 8 ματς είχε στείλει την μπάλα να αναπαυτεί στο αντίπαλο πλεκτό 6 φορές. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Αντί ο χρόνος να δουλεύει υπέρ, φάνηκε πως δουλεύει εναντίον του. Έχασε την «επαφή» του με το αντίπαλο πλεκτό, μαζί και την αυτοπεποίθησή του, ιδιαίτερα από τον Δεκέμβριο και εντεύθεν.

ΒΙΝΤΙΓΚΑΛ: Το κοντέρ του 21χρονου γράφει 17 αγώνες και 1 γκολ. Αρκετοί θα ανέμεναν πως με την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, θα μπορούσε να αγωνιζόταν πολύ περισσότερο (εκτός επιλογών στην Ευρώπη). Ο διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της εθνικής Πορτογαλίας μέχρι και την Κ21, αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2019 στον ΑΠΟΕΛ. Εκπνέει ο δανεισμός από την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον θα εξασκηθεί το δικαίωμα αγοράς του, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

ΓΕΦΤΟΒΙΤΣ: Ο 26χρονος Σέρβος ακραίος επιθετικός αποτέλεσε την πρώτη προσθήκη Ιανουαρίου, ερχόμενος με τη μορφή δανεισμού έως τον Μάιο από τον Ερυθρό Αστέρα. Στα 466 λεπτά που αγωνίσθηκε (7 αγώνες), με εξαίρεση τη μαχητικότητα που έδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Μοιάζει σαν το ψάρι έξω από το νερό, οπότε εάν ανεβάσει θεαματικά την απόδοσή του, τότε δεν θα συνεχίζει. Να μην ξεχνάμε πως δεν δηλώθηκε για τις διπλές αναμετρήσεις στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΣΙΓΚΟΥΡΝΤΑΡΣΟΝ: Ο 28χρονος Ισλανδός ήλθε με τη μορφή δανεισμού έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν από τη Ροστόφ ώστε να δώσει «πνοή» στην επιθετική γραμμή. Με εξαίρεση μία συμμετοχή για 45 λεπτά, δεν αγωνίσθηκε ξανά. Στο προηγούμενο, μάλιστα, τέθηκε εκτός αποστολής, καθώς ο προπονητής έκρινε πως δικαιούταν μία θέση σε αυτήν, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά όσον αφορά στην ορθότητα της απόκτησής του. Το ίδιο και ενόψει της ρεβάνς με τη Βασιλεία. Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ