aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Χτυποκάρδια» για την κλήρωση, ανεπιθύμητες εφτά ομάδες

ΑΠΟΕΛ: «Χτυποκάρδια» για την κλήρωση, ανεπιθύμητες εφτά ομάδες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το σημερινό πρόγραμμα, λέει πως πριν από τον σημαντικό αγώνα με τον Εθνικό (19:00), υπάρχει σπουδαία, πολύ σπουδαία κλήρωση στη Νιόν. Στις 14:00, οι μπαλίτσες θα στριφογυρίσουν στην αστραφτερή γυάλα και ο ΑΠΟΕΛ, μοναδικός εκπρόσωπός μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα γνωρίσει αντίπαλο για τους 32» του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί, που θα βρεθεί για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία του στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τους πρωταθλητές μας. Χρειάζονται μπόλικη τύχη για να προκύψει ένας αντίπαλος από εκείνους που θα δώσουν την αίσθηση μιας σχεδόν ίσης μάχης με θέα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ασφαλώς, δεν θέλουν με τίποτα να προκύψει στο διάβα τους ο Άγιαξ, η Ίντερ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Πόρτο, η Μπενφίκα και η καταπληκτική Σάλτσμπουργκ. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, οι 7 από τους 15 πιθανούς αντιπάλους μοιάζουν προκαταβολικά με δυσθεώρητο εμπόδιο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Αξιολογούν και αποφασίζουν για τον νέο προπονητή

Αντίθετα θα είναι σχετικά καλά τα νέα –τηρουμένων των αναλογιών- αν ο ΑΠΟΕΛ βρεθεί απέναντι σε μία από τις άλλες 8 ομάδες. Τη Σέλτικ, τη Βασιλεία, τη Μάλμε, τη ΛΑΣΚ, τη Γάνδη, την Μπράγκα. Υπό προϋποθέσεις ακόμη και η Εσπανιόλ που φέτος βρίσκεται στον πυθμένα του ισπανικού πρωταθλήματος. Η τελευταία ομάδα που βρέθηκε στο γκρουπ των ισχυρών ήταν η Μπασακσεχίρ. Οι Τούρκοι, πάντως, μόνο εύκολο αντίπαλο δεν αποτελούν. Να μην ξεχνάμε πως έκαναν «διπλό» μέσα στην έδρα της Γκλάντμπαχ και την πέταξαν έξω από τη διοργάνωση. Της Γκλάντμπαχ που επικράτησε στο πρωτάθλημα της Μπάγερν Μονάχου και «τρέχει» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όπως προαναφέραμε, οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ είναι συνολικά 15 «ισχυροί». Ωστόσο από τη στιγμή που υπάρχουν ομάδες από την ίδια χώρα, οι πιθανοί προορισμοί μειώνονται στους 11. Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σκωτία, Τουρκία και Σουηδία είναι οι πιθανοί προορισμοί, με την τελευταία χώρα να αποτελεί τη μοναδική που δεν έχει πατήσει ο Θρύλος το… πόδι του για να παίξει ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο λόγος που ο Χατζηλούκας άφησε εκτός αποστολής τον Μπέλετς

Ο Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας πριν από το ματς με τη Σεβίλλη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει δίλλημα ως προς την επιλογή αντιπάλου. «Ομάδα που να αυξάνει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, παρά εμπορικός αντίπαλος», ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ισχυροί θα παίξουν το δεύτερο ματς στην έδρα τους, άρα ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει πρεμιέρα στη νοκ-άουτ φάση στο ΓΣΠ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου και μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 27 Φεβρουαρίου, θα γίνει ο επαναληπτικός. Στη σημερινή κλήρωση, τον ΑΠΟΕΛ θα εκπροσωπήσουν ο αντιπρόεδρος Χάρης Φωτίου και ο γενικός διευθυντής Ευθύμιος Αγαθοκλέους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ