aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Χωρίς κανένα (άλλο) περιθώριο λάθους

AΠΟΕΛ: Χωρίς κανένα (άλλο) περιθώριο λάθους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στην πρίζα των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αλλά και μετά τον «αιφνίδιο» αποκλεισμό από τη Σούντουβα, δεν μπορεί πλέον να κοιτάξει πίσω. Ειδικά μετά που έχασε και το «μαξιλαράκι» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει πλέον κανένα (άλλο) περιθώριο λάθους.

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ από την πλευρά του, όσο κι αν το θέμα έχει «ξεχειλώσει» και «εξαντληθεί», φαίνεται ότι τουλάχιστον μαθαίνει από τα λάθη του. Για παράδειγμα, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον πρώτο αγώνα με τη Σούντουβα, σε σχέση με αυτήν του επαναληπτικού, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί τις διαφορές και την αλλαγή στη φιλοσοφία ή έστω στις επιλογές. Τώρα, κάποιος μπορεί να πει ότι είναι και θέμα ετοιμότητας κάποιων ποδοσφαιριστών και δεν αμφισβητείται, πλην όμως είναι και το τι έδειξαν οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν ώς τώρα στον αγωνιστικό χώρο.

Η επιστροφή του Καρλάο, για παράδειγμα, στον επαναληπτικό «έδεσε» την αμυντική γραμμή, η παρουσία του Εφραίμ έκανε πιο επιθετική την ομάδα, αλλά και ο Νικόλας Ιωάννου, για όσο αγωνίστηκε, ήταν εξαιρετικός. Στον αγώνα με τη Φλόρα Ταλίν, αύριο, επιστρέφει, καθώς όλα δείχνουν, ο Ζαχίντ, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια ακόμα αλλαγή. Το σίγουρο είναι πως σε σχέση με το παιγνίδι στη Λιθουανία, προ δεκαπενθημέρου, θα απουσιάζουν από το αρχικό σχήμα σίγουρα τρεις παίκτες της αρχικής ενδεκάδας (Μερκής, Καζού, Ντε Βινέντι) και άλλοι δυο που πέρασαν ως αλλαγή (Νατέλ, Αλωνεύτης).

Αν και υπάρχει ένα περίπου εικοσιτετράωρο μέχρι την ώρα του αγώνα, ο Μπαλταζάρ σχεδιάζει το πλάνο δράσης της ομάδας του, το οποίο θα φέρει την ομάδα του σε θέση οδηγού σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση, τα κουκιά για τον αγώνα είναι λίγο πολύ μετρημένα.

Εννιά ποδοσφαιριστές θεωρούνται σίγουροι πως θα πάρουν θέση στη σέντρα του ΓΣΠ: Βάτερμαν, Ταβάρες, Καρλάο, Ιωάννου, Μοράις, Σόουζα, Εφραίμ, Ποτέ και Ζαχίντ έχουν τον πρώτο λόγο. Η επιστροφή Ενσούε αφήνει ένα ερωτηματικό στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ την άλλη θέση διεκδικούν τρεις (!) ποδοσφαιριστές: Τάμαρι, Ντελατόρε, Σάλαϊ.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως και στο παιγνίδι αυτό θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Μπαλταζάρ να αναζητά τη σωστή χημεία για την ομάδα του. Όχι μόνο σ’ αυτό το παιγνίδι, αλλά και για το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα, αφού η ομάδα δείχνει να είναι ακόμα έξω από τα νερά της, έστω κι αν στον αγώνα με τη Σούντουβα έδειξε σημάδια βελτίωσης. Χώρια η προσθήκη του Ρέζα, αλλά και όσων θα χρειαστεί να κουνήσουν μαντίλι από τον Αρχάγγελο, για να εναρμονιστεί το ρόστερ των πρωταθλητών με τα «θέλω» της ΟΥΕΦΑ σε ό,τι αφορά την παρουσία κοινοτικών στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ