aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Χωρίς «εκπτώσεις» για εκτόξευση κόντρα στην Ομόνοια

ΑΠΟΕΛ: Χωρίς «εκπτώσεις» για εκτόξευση κόντρα στην Ομόνοια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά πως εάν κερδίσουν την Ομόνοια δεν κατακτούν τον τίτλο, ενώ εάν δεν τα καταφέρουν, προφανώς δεν… χάνονται. Από την άλλη, όμως, ξέρουν επίσης πολύ καλά πως πρόκειται για ντέρμπι αποδείξεων, το οποίο στην πραγματικότητα μπορεί να καθορίσει πολλά για την επόμενη ημέρα. Και στην ομάδα με τη φόρα που πήραν ένεκα της πελώριας πρόκρισης στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, δεν πρόκειται να κάνουν… εκπτώσεις.

Οι πρωταθλητές, λοιπόν, δηλώνουν αποφασισμένοι να αφήσουν τη σφραγίδα τους σε άλλον έναν αγώνα με την Ομόνοια. Και πρωτίστως παρουσιάζονται «διαβασμένοι», ώστε να καταβάλουν την αντίσταση των πρασίνων, να αντλήσουν τους τρεις βαθμούς, στερώντας από την αντίπαλο άλλους τόσους. Κάθε αποτέλεσμα στέλνει κάποιο μήνυμα, πόσο μάλλον όταν είναι νικηφόρο απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο.

Ενδεχόμενη νίκη εννοείται πως εκτοξεύει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία. Το πλέον σημαντικό είναι πως ο αήττητος ΑΠΟΕΛ, με τρία παιχνίδια λιγότερα, θα βρίσκεται μόλις στο -1 από την Ομόνοια και παραλλήλως δεν θα αφήσει την πρωτοπόρο Ανόρθωση να διευρύνει τη διαφορά. Οι οπαδοί της ομάδας είχαν στείλει το μήνυμα της νίκης από το Λουξεμβούργο, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Ντουντελάνζ και χθες στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», με περισσότερο παλμό και ένταση, διατράνωσαν την απαίτηση για τους τρεις βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ: «Μύθοι» και σημεία αναφοράς!

Ο Τόμας Ντολ ενημερώθηκε για το αήττητο σερί που τρέχει η ομάδα του απέναντι στους τριφυλλοφόρους. Ξέρει για τις 19 νίκες στα τελευταία 25 ματς (6 ισοπαλίες) και εννοείται πως στο δικό του κομμάτι θα κάνει τα πάντα ώστε να κερδίσει την παρτίδα, βγαίνοντας εκ νέου θριαμβευτής στον απαιτητικό πάγκο των πρωταθλητών. Ο Γερμανός παρακολούθησε τον σημερινό αντίπαλο και με τη βοήθεια των συνεργατών του, έχει αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του Χενγκ Μπεργκ, τοποθετώντας τα… πιόνια στην αγωνιστική σκακιέρα.

Ανεξαρτήτως της διάταξης και των προσώπων που θα συνθέσουν το αρχικό σχήμα, ζητεί από όλους μέγιστη συγκέντρωση, σοβαρότητα και ένταση. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο 90λεπτο απέναντι σε ένα ανανεωμένο και επικίνδυνο σύνολο. Σχεδόν τα πάντα θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν από τον βαθμό αποτελεσματικότητας των γαλαζοκιτρίνων στην άμυνα. Εάν βγουν τα μαρκαρίσματα και ασφαλώς κυκλοφορήσει γρήγορα η μπάλα, τότε θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου. Και αυτό γιατί υπάρχει πλειάδα ικανών μεσοεπιθετικών παικτών, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να παραβιάσουν την εστία του Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Διαβάστε επίσης: Τιάγκο & Μάτιτς: H σύγκρουση μεγάλων ποδοσφαιρικών… εγκεφάλων!

Θα φρεσκάρει την ενδεκάδα
Με μόλις μία «γεμάτη» προπόνηση και αυτή να αναλώνεται στην τακτική, ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει όσον αφορά στις προθέσεις του Ντολ για το αρχικό σχήμα. Θα επιχειρήσει φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στο Λουξεμβούργο, πλην όμως ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για τις τελικές επιλογές του. Μετά από καιρό, πάντως, «παίζει» το ενδεχόμενο να δούμε τετράδα στην άμυνα αντί τριάδα, ιδιαίτερα εάν στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής αγωνισθεί ο Ζοαοζίνιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ