aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Χιονοστιβάδα εξελίξεων

ΑΠΟΕΛ: Χιονοστιβάδα εξελίξεων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μορφή χιονοστιβάδας πήραν οι χθεσινές εξελίξεις και άλλες τόσες αναμένονται σήμερα. Οι συζητήσεις και τα τετ α τετ στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», βλέπετε, δεν είναι λίγα. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ σε συνεργασία με τον προπονητή, έλαβαν τις αποφάσεις τους και τις μετουσιώνουν σε πράξεις. Στόχος; Τα πλείστα τουλάχιστον ζητήματα να κλείσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης να εργαστεί με αυτούς που θέλουν, έχουν όρεξη, ζωντάνια και πρωτίστως κίνητρο.

Έχουμε και λέμε: Έφυγε ο Ομάρ Χάνι (δανεικός στον Ολυμπιακό), ακολουθούν Αντόνιο Γιάκολις, Κέβιν Λαφράνς, Βούγιαντιν Σάβιτς (ίσως και άλλοι), την ίδια ώρα που είναι θέμα χρόνου να σκάσουν περαιτέρω προσθήκες. Συμφωνήθηκαν τα πάντα με τον Εμίλιο Ενσούε και ο 30χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, μετά από ένα χρόνο, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Απέμεινε η συγκατάθεση της διοίκησης του Απόλλωνα, στην οποία έχει αποταθεί ασφαλώς η αντίστοιχη του ΑΠΟΕΛ. Όπως διαρρέει, οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δεν θα σταθούν εμπόδιο στη μετακίνηση του διεθνούς παίκτη, καθώς θέλουν να απαλλαγούν από το «βαρύ» συμβόλαιό του. Είναι εκτός πλάνων του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος δεν τον χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο στα φιλικά και επίσημα παιχνίδια, δείγμα των ξεκάθαρων (εδώ και καιρό) προθέσεών του.

Ο Ενσούε, κατά την πρώτη του θητεία στον ΑΠΟΕΛ, είχε μεγάλη συμβολή στον ένα χρόνο αγωνιστικής παρουσίας. Υπενθυμίζουμε είχε ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα τον Ιανουάριο του 2018 και 12 μήνες μετά, ανακοινώθηκε με επεισοδιακό τρόπο το «διαζύγιο». Είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, δεν υπολογιζόταν από τον Πάολο Τραμετσάνι κι έτσι η λύση της συνεργασίας ήρθε φυσιολογικά, με μονομερή τερματισμό από πλευράς γαλαζοκιτρίνων. Μέτρησε 31 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, πετυχαίνοντας 10 τέρματα!

Η αλήθεια είναι πως, η αποχώρηση του παίκτη από την Ισημερινή Γουινέα είχε διχάσει τον κόσμο της ομάδας. Άλλοι έκριναν λανθασμένη την απόφαση και άλλοι όχι. Η ποιότητα και οι λύσεις που μπορεί να προφέρει στην αγωνιστική σκακιέρα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι δεδομένες, φτάνει η συμφωνία να επισημοποιηθεί και να ξεδιπλώσει ο Ενσούε τον καλό εαυτό του. Πρόκειται για παίκτη που ανεβοκατεβαίνει τη γραμμή, κάτι που προφανώς δεν έχει στο… ρεπορτόριο ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Πήρε φόρα ο ΑΠΟΕΛ, προ των πυλών Αρτούρ Ζόρζε και Αντρέ Ζεράλντες

Επανήλθε δυναμικά για Ανουάρ, δεύτερος στη λίστα ο Σιεού

Μία από τις θέσεις που κρίνει βαρυσήμαντη και επιβάλλεται να προκύψει άμεσα ενίσχυση, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, δεν είναι άλλη από αυτήν του αμυντικού χαφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΠΟΕΛ επανήλθε δυναμικά για τον Ανουάρ Τουχαμί καθώς αποτελεί τον διακαή πόθο του Ελλαδίτη κόουτς.

Οι πληροφορίες για κρούση στη Βαγιαδολίδ για την απόκτηση του Μαροκινού παίκτη επιβεβαιώνονται, με τη διοίκηση να πιέζει ώστε ο ποδοσφαιριστής να μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ανουάρ, που συμμετέχει στις προπονήσεις της Βαγιαδολίδ, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό. Μέτρησε 16 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ με τη Βαγιαδολίδ στο πρώτο μισό της λήξασας σεζόν 11. Είναι 25 ετών (15/1/1995) και πέρασε ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Βαγιαδολίδ, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε 172 συμμετοχές και 3 γκολ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στον ΑΠΟΕΛ άνοιξαν (εκ νέου) τον φάκελο Αμπντουλαΐ Σιεού. Βλέπετε, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον Ανουάρ, ο Νιγηριανός διεθνής πολυθεσίτης άσος (δεξιός μπακ, στόπερ και ανασταλτικός χαφ) φαντάζει ιδανική επιλογή. Το κασέ του 27χρονου παίκτη είναι υψηλό.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Με εξαψήφιο ποσό σε δύο δόσεις στην Μπρέσια ο Ιωάννου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ