aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Captain Fantastic» ήταν, «Μagician» Μακάρθι είναι;

ΑΠΟΕΛ: «Captain Fantastic» ήταν, «Μagician» Μακάρθι είναι;

TOY ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Ο Μικ Μακάρθι είναι ο προπονητής στον οποίο η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη εμπιστεύθηκε το δύσκολο εγχείρημα αναγέννησης του ΑΠΟΕΛ. Το ερώτημα είναι αν ο Ιρλανδός τεχνικός έχει τη συνταγή που θα βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα των γαλαζοκιτρίνων.

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο 61χρονος προπονητής φρόντισε να «δέσει» την άμυνά του επιλέγοντας ορθολογιστικό σχηματισμό και πρόσωπα στην ενδεκάδα. Δεξιά ο Ενσούε, στο κέντρο της άμυνας οι Μερκής – Ζορζ, αριστερά ο Γουίλερ.

Ο Ιρλανδός απέφυγε τα «πειράματα» που έκανε ο Ουζουνίδης, αλλάζοντας θέσεις στους αμυντικούς και σχηματισμό. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Ανουάρ, Γένσεν και Ζαχίντ, ενώ η έκπληξη ήταν η συμπερίληψη του Σταύρου Γαβριήλ στο αριστερό άκρο της επίθεσης (στα δεξιά έπαιξε ο Εντονγκαλά), αφού όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο newsletter Νοεμβρίου έμεινε εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του 18χρονου εξτρέμ.

Στην επιθετική γραμμή χρησιμοποίησε έναν παίκτη που γνωρίζει καλά λόγω της μακροχρόνιας θητείας του στα αγγλικά γήπεδα, τον Noύχιου. Οι ένδεκα που άρχισαν τον αγώνα, συν οι Ατζίλι, Εφραίμ, και Σαχάρ οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγή δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον ΑΠΟΕΛ στα θετικά αποτελέσματα. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν περισσότερη διάθεση και κινητικότητα σε σχέση με προηγούμενους αγώνες τους, όμως και πάλι υστέρησαν εμφανίζοντας παθογένειες που τους ακολουθούν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους η απουσία του Ντε Βινσέντι αποτελεί μεγάλη απώλεια για τον ΑΠΟΕΛ. Με τον Ζαχίντ να κινείται στη μετριότητα ο Αργεντινός είναι ο μοναδικός που μπορεί να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Κατρακύλα» 48 ημερών

Ο Μακάρθι ασφαλώς έχει δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί και μαγικό ραβδί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Είναι αναγκασμένος να πορευτεί και να δουλέψει με το έμψυχο δυναμικό που βρήκε στον «Αρχάγγελο». Πόσο βελτιωμένο μπορεί να παρουσιάσει ο Ιρλανδός τεχνικός τον ΑΠΟΕΛ στη συνέχεια; Μια ομάδα που έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και πέντε εκτός, πέτυχε συνολικά έξι τέρματα (τέσσερα στο ΓΣΠ και μόλις δύο εκτός έδρας) και έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 20 Σεπτεμβρίου μπορεί να μετατραπεί σε χρόνο ρεκόρ πρωταγωνίστρια του πρωταθλήματος;

Οι γαλαζοκιτρινοι έχουν ένα αρνητικό ρεκόρ αφού τα έξι τέρματα που έχουν σκοράρει σε εννέα παιχνίδια του δίνουν μέσο όρο 0.67 τέρματα ανά παιχνίδι, ενώ με εννέα γκολ παθητικό δέχονται ένα τέρμα ανά ματς.

Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των Εθνικών ομάδων, είναι μια ευκαιρία για τον Μακάρθι να δουλέψει και να βελτιώσει πολλά θέματα. Λέγεται πως ο έμπειρος τεχνικός θα δώσει βαρύτητα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης της ομάδας, αφού από την πρώτη μέρα παρουσίας του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ζητά συνεχώς τρεξίματα και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας. Ο Μικ Μακάρθι θέλει χρόνο και κυρίως υπομονή για να περάσει το στίγμα του στην ομάδα. Στην Εθνική Ιρλανδίας, ως ποδοσφαιριστής του έδωσαν το προσωνύμιο «Captain Fantastic», «Μagician» (μάγος) Μακάρθι ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ μπορεί να εξελίχθεί;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ