aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Μπότεφ 2-0: Η πρόκριση στο Τσεπάκ(ι) του! (vid)

ΑΠΟΕΛ – Μπότεφ 2-0: Η πρόκριση στο Τσεπάκ(ι) του! (vid)

Με κορυφαίο του αγώνα τον Ισάμ Τσεπάκ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 2-0 την Μπότεφ Πλόβντιβ στο ΓΣΠ, και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 0-0 στη Σόφια, έβαλε στο τσεπάκι του το εισιτήριο της πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Όσιγιεκ (Kροατία) – Κίζιλζαρ (Καζακστάν) με τους Κροάτες να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα μετά την εκτός έδρας νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς. O πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στο ΓΣΠ (19:00) και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα σε Κροατία ή Καζακστάν.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσεπάκ σε μια από τις συχνές επελάσεις του να δημιουργεί συνθήκες απειλής από μόνος του, σούταρε με το αριστερό πόδι και η μπάλα αφού κόντραρε στο σώμα του Πούντσετς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του Τσεπάκ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και πρώτο μετά τον Φεβρουάριο του 2020. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιώργος Εφραίμ στο 90+3’ με εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο ίδιος δευτερόλεπτα ενωρίτερα.

Πρώτη νίκη στη σεζόν για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή που ήταν πολύ πιο δημιουργική και σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με τον αγώνα στη Βουλγαρία. Στα θετικά το γεγονός πως διατήρησε το μηδέν παθητικό για δεύτερο σερί ματς, ενώ καταγράφεται το ντεμπούτο του Φεράρι με τα γαλαζοκίτρινα.

Καθολική υπεροχή

Επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τους γαλαζοκίτρινους να καταγράφουν δέκα τελικές προσπάθειες, έναντι μίας της Μπότεφ. Με «όπλο» τους ακραίους αμυντικούς Τσεπάκ και Φεράρι, οι οποίοι ήταν μονίμως στην επίθεση και τροφοδοτούσαν τον ορεξάτο Μάριο Ηλία ο ΑΠΟΕΛ απείλησε ουκ ολίγες φορές την εστία των Βούλγαρων. Ο Κύπριος επιθετικός είχε καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, είχε τελικές προσπάθειες όμως δεν βρήκε στόχο. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Τσεπάκ στο 45+1’ κι έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε σκορ πρόκρισης σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Το «κλείδωσε» ο Εφραίμ

Με τον ΑΠΟΕΛ να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να ανησυχεί μόνο στο σουτ του Σέκουλιτς στο 78’ κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με γκολ του Εφραίμ στο 90+3’ με εκτέλεση φάουλ, αν και οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τις ευκαιρίες ενωρίτερα να «καθαρίσουν» το ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μπέλετς, Τσεπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι (84′ Γουίλερ), Εντονγκαλά (77′ Σατσιάς), Νταουσβίλι, Σαρφό, Θεοδώρου (84′ Εφραίμ), Ντάλσιο, Ηλία (63′ Μάγκλιτσα).

Μπότεφ (Αζρουντίν Βάλεντιτς): Χάνκιτς, Μίνκοφ, Πούντσετς, Σουπραγιέν, Γκένεφ, Κονατέ (69′ Σέκουλιτς), Νάντι (46′ Μέρτενς), Ραμπέι, Ετό, Τοκού, Μπραχίμι.

Σκόρερ: Τσεπάκ 45+1′, Εφραίμ 90+3′ / –

Κίτρινες: Νταουσβίλι, Θεοδώρου / Νάντι, Μπραχίμι.

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Μόρτεν Κρο (Δανία).

Α’ Βοηθός: Στέφερν Μπεκ Πράμσεν (Δανία).

Β’ Βοηθός: Γιάκομπ Μέστρουπ.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

4′ Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με διάθεση να πιέσει την Μπότεφ για να πετύχει γρήγορο γκολ.

10′ Οι Βούλγαροι σταδιακά κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο.

11′ Μεγάλη ευκαιρία για την Μπότεφ, μετά από εκτέλεση φάουλ και ολιγωρία στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ, οι Βούλγαροι έγιναν απειλητικοί, με τον Καρώ να απομακρύνει την υστάτη.

12′ Απαντά ο ΑΠΟΕΛ στις ευκαιρίες, σέντρα του Φεράρι από αριστερά, κεφαλιά του Ηλία η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Μπότεφ, σέντρα του Τσεπάκ από δεξιά, ο Ντάλσιο έκανε το σουτ με την μπάλα να σκάει στο έδαφος και να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Χάνκιτς να διώχνει υπό την πίεση του Καρώ ο οποίος διεκδίκησε την κεφαλιά.

19′ Παίζει πολύ από τα άκρα με τους Σαμπάλα και Τσεπάκ ο ΑΠΟΕΛ, προσπαθεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαροκινός έκανε νέα σέντρα, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Θεοδώρου και η ευκαιρία έκανε φτερά.

26′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς, μετά από μακρινή πάσα ο Τοκού έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, κέρδισε στο σπριντ τον Κρέσπο έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλετς.

34′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, εξαιρετική σέντρα του Τσεπάκ και ωραία κεφαλιά του Ηλία η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

36′ Τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Μάριο Ηλία. Αρχικά το πλασέ του, μετά την κάθετη πάσα του Εντονγκαλά, απέκρουσε ασταθώς ο Χάνκιτς και στη συνέχεια από πλάγια θέση έκανε νέα προσπάθεια με τον Πούντσετς να διώχνει προ της γραμμής τέρματος.

44′ Σέντρα του Εντονγκαλά, ο Ηλία έκανε την προβολή η μπάλα κτύπησε στον Πούντσετς αλλοιώθηκε η πορεία και η δύναμή της με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του Χάνκιτς.

45+1′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Τσεπάκ! Ο δεξιός μπακ των γαλαζοκιτρίνων σε μια από τις πολλές προωθήσεις του στην αντίπαλη περιοχή, έστρωσε την μπάλα στο αριστερό σούταρε και αφού έγινε κόντρα κατέληξε στα δίχτυα. Παίρνει σκορ πρόκρισης σε καθοριστικό σημείο ο ΑΠΟΕΛ.

Τέλος πρώτου ημίχρονου.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ, είχε 10 τελικές προσπάθειες έναντι μίας της Μπότεφ. Έστω και στο τέλος του ημιχρόνου πέτυχε το ζητούμενο και μπήκε σε θέση οδηγού.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ και πάλι με τον Μάριο Ηλία. Ο Κύπριος φορ είχε ξανά καλή τοποθέτηση, πήρε τη γυριστή κεφαλιά στη σέντρα του Εντονγκαλά, αλλά δεν βρήκε στόχο.

53′ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Θεοδώρου, έκανε το φαλτσαριστό σουτ η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

62′ Ο Τσεπάκ έδιωξε σωτήρια σε κόνρερ μετά από επικίνδυνη σέντρα.

63′ Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, ο Μάγκλιτσα στη θέση του Ηλία.

67′ Ο ΑΠΟΕΛ έχει την υπεροχή στο ματς και ψάχνει με μανία το δεύτερο γκολ.

75′ O Τσεπάκ έβαλε το κεφάλι και έβγαλε άμυνα, αφήνοντας τον Σέκουλιτς με την όρεξη.

78′ Γαλαζοκίτρινη καρδιοχτύπια στο σουτ του Σέκουλιτς, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

84′ Αλλάζει την αριστερή πτέρυγα ο Αυγουστή, Γουίλερ και Εφραίμ στις θέσεις των Φεράρι και Θεοδώρου.

90′ Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+2′ Kερδίζει φάουλ σε εξαιρετική θέση ο ΑΠΟΕΛ σε ανατροπή στον Εφραίμ.

90+3′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ. 

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ