aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μπορούσε μόνο να το «κλέψει»

ΑΠΟΕΛ: Μπορούσε μόνο να το «κλέψει»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για κάθε οπαδό που βλέπει την ομάδα του να ηττάται και ειδικά όταν δεν αποδίδει καλά, η απογοήτευση είναι λογικό επακόλουθο. Δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα οι ΑΠΟΕΛίστες μετά το 0-1 στο Τσίρειο από τον Απόλλωνα. Ωστόσο, η ψυχρή ματιά των αριθμών, της βαθμολογίας και της δυναμικής των δύο ομάδων στο σύνολο της σεζόν, δικαιολογεί πέρα για πέρα την εικόνα και το αποτέλεσμα.

Φάνηκε στο γήπεδο ότι, παρά την ευδιάκριτη βελτίωση των γαλαζοκιτρίνων από την ημέρα που ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αντικατέστησε τον Μικ Μακάρθι, απέχουν κατά πολύ ακόμα από τους κυανόλευκους. Ειδικά όταν οι εκ Λεμεσού επίδοξοι πρωταθλητές βρεθούν σε καλή βραδιά, όπως ήσαν το περασμένο Σάββατο.

Και ας φάνηκε στο τέλος ότι αν ένα από τα σουτ των Γκάγιας Ζαχίντ (82’) και Γιώργου Εφραίμ (90’+1) είχε διαφορετική κατάληξη, οι πρωτευουσιάνοι θα επέστρεφαν στον Αρχάγγελο με βαθμολογικό όφελος. Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, κάτι τέτοιο θα είχε να κάνει κυρίως με το ότι ο Απόλλων δεν αξιοποίησε καλύτερα την υπεροχή του και σκοράροντας μόνο μία φορά, άφησε τον ΑΠΟΕΛ ζωντανό έως το σφύριγμα της λήξης.

Έτσι, ναι, οι ποδοσφαιριστές του Πουρσαϊτίδη δικαιούνταν να ελπίζουν ότι μπορούσαν να «κλέψουν» στο τέλος τον βαθμό. Άλλωστε, ήταν ενδεικτικές οι δηλώσεις του Ελλαδίτη προπονητή μετά το ματς, που έλεγε πως «αν είναι να διώχνουμε την μπάλα καλύτερα να μην παίζουμε».

Εν κατακλείδι, ο ΑΠΟΕΛ είναι σε θέση να παλεύει με περισσότερες αξιώσεις τα παιχνίδια του σε σχέση με προηγουμένως. Τον περιμένει όμως ακόμα πολλή δουλειά ώσπου να φτάσει στο σημείο που δηλώνει ότι τον θέλει ο Πουρσαϊτίδης, να κυριαρχεί δηλαδή απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Θα βοηθήσει αν τα χειμερινά αποκτήματα δικαιώσουν τις προσδοκίες, με γρήγορη προσαρμοστικότητα και προσφέροντας περισσότερες ποιοτικές επιλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ