aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Μπέζιακ Vs Μπάλογκ

ΑΠΟΕΛ: Μπέζιακ Vs Μπάλογκ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μοιάζει και με σχήμα οξύμωρο, το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 53 γκολ (έναντι 59 του Απόλλωνα), ωστόσο δεν παύει από του να αποτελεί πραγματικότητα η απουσία ενός «killer» φορ στο κουτί. Η εκτίμηση πως αν ο ΑΠΟΕΛ είχε τον «φουνταριστό» με το γκολ στο αίμα του τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά στην κούρσα για το πρωτάθλημα και όχι μόνο ισχύει και με το παραπάνω.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό (και τη διαγραφή) του Ντελατόρε και την αποχώρηση του Ρέζα, στο ρόστερ των γαλαζοκίτρινων απέμειναν ως κλασικοί φορ ο Μπέζιακ και ο Μπάλογκ. Ο Βόσνιος ήρθε τον Γενάρη ως η βασική επιλογή του Τραμετσάνι (αφού ήταν και δική του επιλογή) ενώ ο νεαρός Μαγυάρος παρά το πληθωρικό ταλέντο και την ποιότητα του (ειδικά έξω από το κουτί) δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Ιταλού, που του δίνει ωστόσο τις ευκαιρίες του στους αγώνες κυπέλλου.

Ο Μπέζιακ είναι καθαρόαιμος φορ περιοχής, κινείται σε συγκεκριμένο χώρο, έχει καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, απειλεί το αντίπαλο τέρμα, θα πρέπει όμως κάποιος να του κουβαλήσει την μπάλα εκεί που τη θέλει. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Βόσνιος παρά τα κάποια καλά στοιχεία που έδειξε δεν μπόρεσε να δώσει τις λύσεις που η ομάδα περίμενε από αυτόν στο σκοράρισμα. Σίγουρα το χρονικό διάστημα είναι μικρό, εκείνο που μένει μέχρι τώρα είναι οι εντυπώσεις.

Ο Μπάλογκ από την άλλη, αν και στους πρώτους αγώνες (επί Μπαλταζάρ) «παρεξηγήθηκε» ποδοσφαιρικά, εντούτοις καταδεικνύει ότι είναι όντως ένα σπάνιο ταλέντο, σε σχέση και με το ύψος του, έστω κι αν επί της ουσίας δεν πρόκειται για κλασικό φορ περιοχής. Διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, είναι άριστος χειριστής της μπάλας, μπορεί να δημιουργήσει και να «εμβολίσει» με εξαιρετική ντρίμπλα την αντίπαλη άμυνα, έχει εξαιρετική ποδοσφαιρική αντίληψη και ενίοτε σκοράρει. Ο «μικρός» σίγουρα χρειάζεται να πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο στα πόδια του, για να γίνει ακόμα καλύτερος, πλην όμως τώρα που η μπάλα «καίει», ο Τραμετσάνι χρειάζεται κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ