aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ / Μπερν: «Πήρε ρίσκο ο Μακάρθι, ο Πουρσαϊτίδης πραγματικά θέλει ωραίο ποδόσφαιρο»

ΑΠΟΕΛ / Μπερν: «Πήρε ρίσκο ο Μακάρθι, ο Πουρσαϊτίδης πραγματικά θέλει ωραίο ποδόσφαιρο»

Το νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ, Τζακ Μπερν, παραχώρησε δηλώσεις σε ιρλανδικό μέσο για τις πρώτες εντυπώσεις του από το κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την απόλυση του Μικ Μακάρθι. Επίσης, μίλησε για τη συνομιλίες του με τον Πρόδρομο Πετρίδη, καθώς και για τον νέο προπονητή του, Σάββα Πουρσαϊτίδη:

Για την απόλυση του Μακάρθι: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι, το μελάνι είχε ήδη στεγνώσει. Προφανώς αγαπώ τον Μικ. Έχω τεράστιο σεβασμό γι’ αυτόν, μου έδωσε το ντεμπούτο μου στην Ιρλανδία και με είχε στην αποστολή σε παιχνίδια. Αλλά και ως άνθρωπο τον έχω πολύ ψηλά τον Μικ. Πήρε ρίσκο φέρνοντας με εδώ».

Για την Κύπρο: «Είναι διαφορετικά εδώ. Είναι διαφορετικό το στυλ ποδοσφαίρου και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίσω. Θα είμαι εδώ για 2,5 χρόνια. Απολαμβάνω τον πρώτο μήνα οπότε θα δούμε πώς θα πάει».

Για το ότι η διοίκηση τον βεβαίωσε για το μέλλον του στο ΑΠΟΕΛ μετά την απόλυση Μακάρθι: «Ήξερα τον πρόεδρο (σ.σ.: Πρόδρομος Πετρίδης) εδώ και το συμβούλιο επίσης με ήθελε. Ο νέος προπονητής (σ.σ.: Σάββας Πουρσαϊτίδης), ήρθε τώρα αλλά μίλησα με τον πρόεδρο προτού έρθω. Είναι καλά, τις πρώτες βδομάδες προσαρμόστηκα στο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μου. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής, δεν έχω παράπονο, πραγματικά το απολαμβάνω μέχρι στιγμής».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Είναι εντελώς διαφορετικό από το πρωτάθλημα στην Ιρλανδία για να είμαι δίκαιος, είναι εντελώς διαφορετικό από την Αγγλία, τη Σκωτία. Δεν θα το σύγκρινα με την Ολλανδία. Έπαιξα μόνο δύο παιχνίδια μέχρι στιγμής, έπαιξα μισή ώρα την Κυριακή, έπαιξα 20 λεπτά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Θα μου πάρει λίγο χρόνο να το συνηθίσω και να δω πως είναι, αλλά είναι τεχνικό. Θέλουν να παίζουν με την μπάλα κάτω. Ο νέος προπονητής θέλει πραγματικά να παίξει ποδόσφαιρο».

Για το λόγο που επέλεξε τον ΑΠΟΕΛ: «Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος εδώ, συνήθισαν να κερδίζουν τρόπαια και να είναι στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Το πλάνο τους είναι να είναι στην Ευρώπη και αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που ήρθα εδώ, για να παίξω στην Ευρώπη, και είναι πραγματικά πεινασμένοι να το καταφέρουν. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να είμαι μέλος αυτού. Το πρωτάθλημα έχει κάποιους καλούς παίκτες τους οποίους είχα αντίπαλους, είναι καλοί τεχνικά παίκτες. Έχουν 3 ή 4 πραγματικά καλούς παίκτες σε κάθε ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ