aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αξία, δυναμική και εφόδια

ΑΠΟΕΛ: Αξία, δυναμική και εφόδια

Η δεύτερη διαδοχική αντίδραση που έβγαλε ο ΑΠΟΕΛ μετά από αρνητικό αποτέλεσμα σε διάστημα μόλις ενός μήνα, προφανώς και δεικνύει αρκετά. «Απάντησε» προχθές με νίκη στην ισοπαλία απέναντι στον Άρη, κατέβαλε για πρώτη στην τρέχουσα σεζόν την αντίσταση της Ανόρθωσης, έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ικανός για να διεκδικήσει μέχρι τέλους την υλοποίηση των στόχων.

Πέραν από την ορμή, το πάθος και την αποφασιστικότητα,  οι ποδοσφαιριστές φανέρωσαν μεγάλη δίψα για τη νίκη. Μια επιτυχία που κυνήγησαν με μανία και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, έστω και αν καταγράφηκε  κατά διαστήματα αμυντική δυσλειτουργία.

Επιβεβαίωσαν ουσιαστικά τους εαυτούς τους, ότι δηλαδή η ομάδα έχει αξία, είναι δυνατή και έχει όλα τα εφόδια για να φέρει εις πέρας την αποστολή και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις. Και είναι γι’ αυτό που ο Αυγουστή απένειμε σε όλους τα εύσημα, δηλώνοντας και δείχνοντας την εμπιστοσύνη του άλλη μια φορά στο σύνολο.

Οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας του εμπεδώνεται και βελτιώνονται, την ίδια ώρα που τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση, βλέποντας τους Κίνγκσλεϊ Σαρφό, Ζοάο Πέδρο και Μπερτ Έσελινγκ να δίνουν ακόμα περισσότερες λύσεις. Και οι τρεις προσθήκες Ιανουαρίου ενσωματώθηκαν ομαλότατα και όσο περνά ο χρόνος, ανεβάζουν περισσότερες στροφές.

Χρόνος όμως για πολλές αναλύσεις δεν υπάρχουν, καθώς κύπελλο έφυγε, πρωτάθλημα έρχεται! Και πώς να μη σκέφτονται στον ΑΠΟΕΛ το ματς της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ, αφού μέσα από το αποτέλεσμα του θα βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα ως προς την παρά πέρα πορεία και πώς θα διαμορφωθεί το βαθμολογικό σκηνικό στην τελική ευθεία.

Ανεξάρτητα πάντως από το πώς έχει η όλη κατάσταση τούτη τη στιγμή, σε ένα ντέρμπι στο «Αρένα» εκείνο που μετρά είναι η μέρα και τα δεδομένα της στιγμής και όχι τι έγινε, σε ποια αγωνιστική ή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι μονομάχοι. Κάτι, το οποίο ζήσαμε και είδαμε να γίνεται και στο παρελθόν. Επομένως, το προχθεσινό ματς ανήκει στο παρελθόν.

Δεν υπάρχει πολυτέλεια για πανηγυρισμούς και άπαντες στην ομάδα σκεφτόμαστε τον επικείμενο αγώνα. Ένα ακόμα ντέρμπι.  Η ΑΕΚ ήταν και παραμένει επικίνδυνη, ανταγωνιστική και φιλόδοξη ομάδα που διψά για διάκριση. Το μεγάλο στοίχημα πια είναι η σταθερότητα και στα αποτελέσματα και στην απόδοση για να υλοποιηθεί ο στόχος του ΑΠΟΕΛ. Η σκληρή δουλειά στον Αρχάγγελο δεν σταματά ποτέ. Και βεβαίως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, με τις απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές να μην σταματούν σ’ ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ