aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ατζίλι, αυτός ο άλλος εξτρέμ

ΑΠΟΕΛ: Ατζίλι, αυτός ο άλλος εξτρέμ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ συνήθισαν τα τελευταία χρόνια να βλέπουν εξτρέμ βιρτουόζους και ταχείς, όπως οι Μούσα Αλ Τάαμαρι, Στάθης Αλωνεύτης και Βάντερ Βιέιρα, μα και εκρηκτικούς, όπως ο Γιάννης Γιαννιώτας (ο νυν του Απόλλωνα). Στοιχεία που δεν βρίσκονται στο ρεπερτόριο που φανέρωσε έως σήμερα ο Ομέρ Ατζίλι (φωτό), στις 12 συμμετοχές του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ίσως και γι’ αυτό να μη γέμισε ακόμα για τα καλά το μάτι των απαιτητικών φίλων της ομάδας της Λευκωσίας.

Εντούτοις, τουλάχιστον στις δύο τελευταίες εμφανίσεις του, λιγότερο με τη Δόξα (0-2) και πολύ περισσότερο με τη Νέα Σαλαμίνα (0-3), έστειλε καλύτερα δείγματα γραφής. Παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος, προφανώς βοηθούμενος και από τη συνολική καλυτέρευση της εικόνας του ΑΠΟΕΛ.

Ήταν το πρώτο πειστικό μήνυμα ότι στη συνέχεια της σεζόν μπορούν να αισιοδοξούν οι γαλαζοκίτρινοι ότι θα δικαιώσει το αξιοπρόσεκτο βιογραφικό του, όπως και τους ίδιους για την επιλογή τους. Κουβαλά στην πλάτη του έξι κατακτήσεις τίτλων στο Ισραήλ, εκ των οποίων δύο πρωταθλήματα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2018-19, 2019-20). Με «γεμάτες» συμμετοχές, 54 γκολ και 31 ασίστ σε όλη την καριέρα του (προτού αποφασίσει να ενταχθεί στο ρόστερ των πρωταθλητών Κύπρου της επταετίας 2013-20).

Αριθμοί που μιλούν από μόνοι τους και μπορούν να βελτιωθούν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, αρκεί η εμφάνιση του περασμένου Σαββάτου να μην αποδειχτεί απλώς… ένα ευχάριστο διάλειμμα. Ήδη έγινε βήμα προς αυτή την κατεύθυνση το περασμένο Σάββατο, όταν ο εξτρέμ από τη γειτονική χώρα σέρβιρε τα δύο από τα τρία γκολ που πέτυχε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Έτσι, έφτασε τις τρεις ασίστ, συνυπολογίζοντας και μία στο ματς με τη Ζρίνσκι. Έχοντας μάλιστα τρία γκολ, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ (Καϊσάρ, Ζρίνσκι) και ένα στο κύπελλο (ΠΑΕΕΚ), ψάχνει το πρώτο του σε αγώνα πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Τάαμαρι: Ο «Μέσι της Ιορδανίας» τα βρίσκει… σκούρα στο Βέλγιο

Εν κατακλείδι, ο Ατζίλι, ακόμα και αν δεν κάνει «μαγικά» στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να αποδειχτεί στο μέλλον καλό χαρτί στα χέρια του Μικ Μακάρθι σκοράροντας και σερβίροντας. Ίσως μάλιστα φανερώσει στη συνέχεια και νέα αγωνιστικά στοιχεία, αν πιαστούμε από την προτροπή του (βοηθού προπονητή) Τέρι Κόνορ στο ματς με τη Δόξα, όπως μεταφέρθηκε από την τηλεοπτική μετάδοση: «Δείξε την ποιότητά σου στο ένας εναντίον ενός».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ / Γκάρνερ: €4.200.000 σε δύο χρόνια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ