aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ατού με… ημερομηνία λήξης για τον Πουρσαϊτίδη

ΑΠΟΕΛ: Ατού με… ημερομηνία λήξης για τον Πουρσαϊτίδη

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει ένα πολύ μεγάλο ατού σε σχέση με όσους προκατόχους του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, είχαν την ευθύνη της καλοκαιρινής προετοιμασίας: δημιουργεί ομάδα χωρίς την πίεση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και της ετσιθελικής πρόκρισης στους ομίλους μίας εκ των διοργανώσεων της UEFA.

«Φέτος έχουμε μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου και δεν μας πιέζει», είχε δηλώσει άλλωστε ο Πρόδρομος Πετρίδης στη συνέντευξη Τύπου της 31ης Μαΐου στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Δεν το είπε τυχαία ασφαλώς, αφού ξέρει καλύτερα από τον καθένα το πλεονέκτημα που, όπως είπε τότε, «δυστυχώς», έχει φέτος η ομάδα του σε σχέση με τα προηγούμενα «ευρωπαϊκά» καλοκαίρια.

Θυμηθείτε τι βίωσαν, τι άκουσαν και τι διάβασαν οι Ντομίνγκος Πασιένσια, Μάριο Μπέιν, Μπρούνο Μπαλταζάρ, Πάολο Τραμετσάνι και Μαρίνος Ουζουνίδης. Όλοι απολύθηκαν είτε προτού αρχίσει το πρωτάθλημα είτε λίγο μετά, με αφορμή κυρίως την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά.

Επομένως, είναι δουλειά στα χέρια του Πουρσαϊτίδη να αξιοποιήσει τους πολύ πιο ήρεμους θερινούς μήνες που του έτυχαν σε προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ. Κανείς προκάτοχός του άλλωστε, δεν είχε μπροστά του κάτι λιγότερο από δύο μήνες για να φτιάξει ομάδα έως το πρώτο επίσημο παιχνίδι (28 Ιουνίου έπιασε δουλειά, 21 Αυγούστου είναι ορισμένη η πρεμιέρα του πρωταθλήματος).

Βεβαίως και υπάρχουν οι αναμενόμενες δυσκολίες που συναντά κάθε ομάδα όταν προχωρά σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Ασφαλώς και χρειάζεται χρόνος, αλλά είναι γνωστό ότι με το που αρχίζει το πρώτο επίσημο ματς ξεκινά αυτομάτως και το άδειασμα της κλεψύδρας του. Με γοργούς ρυθμούς μάλιστα, εάν τα αποτελέσματα και τα αγωνιστικά δείγματα δεν είναι ικανοποιητικά. Επομένως το γερό χαρτί της έλλειψης ευρωπαϊκών υποχρεώσεων έχει ημερομηνία λήξης.

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες εβδομάδες, κατά τις οποίες ο Ελλαδίτης προπονητής θα μοντάρει την ομάδα του μέσω των προπονήσεων επί κυπριακού εδάφους και των δυνατών φιλικών που έχουν διευθετηθεί (με ΑΕΚ στο ΓΣΠ και με Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης»). Ας μη γελιόμαστε, σε ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγάλη υπόθεση να αρχίζουν ιδανικά τη σεζόν, αποφεύγοντας γκρίνια και κριτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ