aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Άσ’ τα να πάνε

ΑΠΟΕΛ: Άσ’ τα να πάνε

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ)

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ή αν το προτιμάτε ό,τι γράφει δεν ξεγράφει… Ο ΑΠΟΕΛ, μετά από πέντε συναπτές παρουσίες σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το φετινό του ταξίδι τελείωσε από το τέλος Αυγούστου στο Καζακστάν και δη στο «Αστάνα Αρένα». Με ένα πέναλτι που κακώς υποδείχθηκε από τον Δανό διαιτητή Γιάκοπ Κέλετ στο 15ο λεπτό, η Αστάνα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Ενρίκε (1-0) και αφού δεν άλλαξε κάτι στην ημίωρη παράταση, η πρόκριση στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν φοβερά άστοχοι, χάνοντας τέσσερα πέναλτι με τους Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Ντελατόρε, Σόουζα (μονάχα ο Μοράις ευστόχησε), οι Καζάκοι εξασφάλισαν το εισιτήριο (2-1 πέναλτι, Αλμέιρα-Ενρίκε), αφήνοντας τους πρωταθλητές μας να μετρούν «πληγές», με τις περισσότερες να αφορούν το οικονομικό σκέλος.

Διαβάστε επίσης: «Του χρόνου εκεί που αξίζει στον ΑΠΟΕΛ, το υπόσχομαι»

Στον ΑΠΟΕΛ, πάντως, δικαίως τα έχουν με τον διαιτητή. Δεν ήταν μονάχα η φάση στο πρώτο τέταρτο, αλλά κι αυτή στο 29ο λεπτό. Ο Ρέζα βγήκε απέναντι από τον Έριτς, δέχτηκε το σπρώξιμο από τον Άνιτσιτς και θα έπρεπε να δοθεί τουλάχιστον το πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: «Φεύγει ο Σάλαϊ, δεν τίθεται θέμα με Μπαλταζάρ»

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Μπαλταζάρ δεν μπήκε με την απαιτούμενη ορμή, καθυστερώντας να βρει ρυθμό. Κάτι που είχε ως συνέπεια η αντίπαλος (με τη δύναμη της έδρας) να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα, μετά το τέρμα που πέτυχε, έφερε το ματς εκεί που προφανώς σχεδίαζε. Ο ΑΠΟΕΛ, σε άλλο ένα παιχνίδι, εκδήλωσε πρόβλημα στη δημιουργία. Για να αντιληφθείτε, η πρώτη τελική προσπάθεια για γκολ καταγράφηκε στο 31ο λεπτό, σ΄ ένα μακρινό σουτ του Καζού. Οι γαλαζοκίτρινοι, πάντως, αντέδρασαν μετά το τέρμα που δέχθηκαν, κινήθηκαν πιο αρμονικά στον αγωνιστικό χώρο, ισορρόπησαν, αναζητώντας τους διαδρόμους που έβγαζαν στην εστία του Έριτς. Έλειπαν, όμως, οι απαιτούμενοι αυτοματισμοί.

Διαβάστε επίσης: Ο οδυνηρός αποκλεισμός μέσα από τέσσερα λεπτά θέασης (vid)

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο μέρος και να ήταν ακόμη πιο απαιτητικός, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 75΄ να ισοφαρίσει σε τετ α τετ του Αλ-Τάαμαρι, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να αναπτύξει τον ρυθμό που ήθελε. Περιόρισε την επιθετικότητα της Αστάνα, πλησίαζε και έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή, πλην όμως έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: «Μας ζήτησε συγγνώμη ο διαιτητής στο ημίχρονο»

Στην ημίωρη παράταση, η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος, ιδιαίτερα στο δεύτερο 15λεπτο, διάστημα όπου θα μπορούσε να παραβιάσει την εστία του Έριτς. Σε αυτό συνέβαλαν η είσοδος των Ντε Βινσέντι και Εφραίμ, παίκτες που είχαν δώσει πνοή. Η πρόκριση κρίθηκε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου οι πρωταθλητές μας έβλεπαν την αντίπαλη εστία λες κι ήταν βελονότρυπα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ