aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αριθμοί προόδου, σημάδια κόπωσης και κατάλληλη στιγμή

ΑΠΟΕΛ: Αριθμοί προόδου, σημάδια κόπωσης και κατάλληλη στιγμή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με τη νίκη 1-0 εις βάρος της Δόξας με το έβδομο γκολ της… αγγλικής λίρας εκατό που λέγεται Τζο Γκάρνερ, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο μεγαλύτερο αήττητο σερί του στη σεζόν, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Έξι παιχνίδια δίχως να ηττηθεί, που συμπεριλαμβάνουν και τα δύο με την Ομόνοια στο κύπελλο. Παραλλήλως, έφτασε σε τρεις σερί νίκες, μία για το κύπελλο και δύο για το πρωτάθλημα, που αντιστοιχούν σε ισοφάριση αλάνθαστου σερί του στην τρέχουσα σεζόν.

Αριθμοί μικροί ασφαλώς για τα στάνταρ των γαλαζοκιτρίνων σε άλλες αγωνιστικές περιόδους, που ωστόσο δείχνουν την πρόοδο που παρουσιάζεται επί των ημερών του Σάββα Πουρσαϊτίδη (φωτό). Το σημαντικό είναι ότι διατηρούνται στην πρώτη θέση του β’ γκρουπ, ενώ απόκτησαν ακόμη μεγαλύτερη απόσταση από τις ομάδες που κινδυνεύουν.

Απέναντι στους πράσινους της Κατωκοπιάς, κατά παραδοχή και του Ελλαδίτη προπονητή, η ομάδα του δεν είχε καλή απόδοση. Ίσως να ήταν προϊόν κούρασης από τα συνεχόμενα παιχνίδια, που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ από τις 20 Φεβρουαρίου έως 19 Μαρτίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εφτά παιχνίδια με απόσταση το ένα από το άλλο τεσσάρων ημερών, αν εξαιρεθεί η εβδομάδα μεταξύ του ματς με τον Εθνικό και της Πάφος FC, καθώς δεν μεσολαβούσε μεσοβδόμαδη αγωνιστική υποχρέωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ενδεκάδα της περασμένης Παρασκευής αποτελείτο από έξι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν βασικοί στα έξι από τα εφτά ματς, τους Κλωναρίδης, Βινίσιους, Σαμπάλα, Γκάρνερ, Ζαχίντ και Σάντος. Επίσης, ο Ουζόχο ήταν ο άγγελος-φύλακας της εστίας και στα εφτά παιχνίδια.

Επομένως η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της έναρξης των προκριματικών του μουντιάλ, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την ομάδα της πρωτεύουσας. Έως το Σαββατοκύριακο 3-4 Απριλίου, κατά το οποίο θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα, θα δοθεί ο χρόνος σε καταπονημένους ποδοσφαιριστές να αποφορτιστούν. Επίσης όσοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς θα έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ