aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Άρχισε να… βράζει η μετεγγραφική μηχανή

ΑΠΟΕΛ: Άρχισε να… βράζει η μετεγγραφική μηχανή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Εκτός από την απόκτηση του νεαρού Χρίστου Σιέλη, το προηγούμενο διάστημα παρουσίασε μετεγγραφική ανομβρία για τον ΑΠΟΕΛ. Η νέα εβδομάδα, όμως, μπήκε διαφορετικά, καθώς ξεπηδούν ονόματα στο γαλαζοκίτρινο ρεπορτάζ. Κάτι που φανερώνει ότι άρχισε σιγά-σιγά να βράζει η… μηχανή. Στη λίστα των υποψηφίων προστέθηκε ο Αυστριακός «κόφτης» Ράφαελ Χολτσχάουζερ. Απασχόλησε και στο παρελθόν τους γαλαζοκίτρινους, με τη διαφορά ότι πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς έλυσε τη συνεργασία του με την Γκρασχόπερς.

O Χολτσχάουζερ είχε τις πρώτες ποδοσφαιρικές παραστάσεις του στην ακαδημία των Τίσντορφ και Αούστρια Βιέννης. Σε ηλικία 16 ετών πέρασε τα σύνορα της Γερμανίας για λογαριασμό της Στουτγκάρδης. Αφού είχε τη σεζόν 2011-12 τις πρώτες δύο συμμετοχές ως αλλαγή στην ανδρική ομάδα, η επόμενη αγωνιστική περίοδος τον βρήκε με 21 παρουσίες στην Μπουντεσλίγκα, εκ των οποίων οι 14 στο αρχικό σχήμα.  Ακολούθως, παραχωρήθηκε για δύο χρόνια δανεικός στην Άουγκσμπουργκ, επέστρεψε για μισή σεζόν στην Στουτγκάρδη και έπειτα επαναπατρίστηκε. Από τον χειμώνα του 2015 ώς το καλοκαίρι του 2018 αγωνίστηκε στην Αούστρια Βιέννης, προτού ξενιτευτεί ξανά για την ελβετική Γκρασχόπερς. Σημαντικό στοιχείο για ανασταλτικό μέσο είναι ότι σκοράρει συχνά, έχοντας να επιδείξει 50 γκολ με τις ομάδες του και με τις μικρές Εθνικές της πατρίδας του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προσπάθεια εκμετάλλευσης οι €190.000; Δεν μας τα λένε καλά…

Από εκεί και πέρα, ο Σουηδός επιθετικός Λίνους Χαλένιους ενδιαφέρει ζεστά τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Σουηδία κατέθεσε ήδη πρόταση ύψους 190.000 ευρώ γι’ απόκτησή του, εντούτοις απορρίφθηκε από την Σούντσβαλ. Επίσης, άλλο ένα όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι του Γιο Γιεμπόα, για τον οποίον ενδιαφέρεται και ο Απόλλων. Πρόκειται για 22χρονο Γκανέζο ακραίο επιθετικό, ο οποίος αγωνίστηκε κατά τη λήξασα σεζόν στην Πριμέρα Ντιβισιόν με τη Νουμάνθια, έχοντας 34 συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία αγωνίστηκε δανεικός στη γαλλική Λιλ, στην ολλανδική Τβέντε και στην ισπανική Οβιέδο. Η Νουμάνθια τον απέκτησε πριν από έναν χρόνο με ελευθέρα.

Διαβάστε επίσης: Θα επιδιώξει να βγάλει τη «χασούρα» με τον Μπάλογκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ