aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αποπειράθηκε τρεις φορές για το «θαύμα», τη μία το… άγγιξε

ΑΠΟΕΛ: Αποπειράθηκε τρεις φορές για το «θαύμα», τη μία το… άγγιξε

Ένα μικρό ποδοσφαιρικό θαύμα χρειάζεται ο ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Τρίτη (23/8) στο ΓΣΠ για να καταφέρει να ανατρέψει τη βαριά ήττα με 0-3 στην «Tele2 Arena» από την Τζουργκάρντεν. Ο στόχος για επιστροφή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μοιάζει με βουνό, όμως στον «Αρχάγγελο» διαμηνύουν πως θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ανατροπή του σκηνικού.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προσανατολίζεται σε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και φιλοσοφία, ώστε ο ΑΠΟΕΛ να είναι πιο δημιουργικός και αποτελεσματικός, ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να αποφύγει ατομικά λάθη και ανασταλτικά κενά που παρουσίασε στη Σουηδία.

Εάν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να φτάσει στο ζητούμενο θα είναι κάτι πρωτοφανές στην ιστορία του. Στο ευρωπαϊκό παρελθόν του ο ΑΠΟΕΛ κλήθηκε άλλες τρεις φορές να ανατρέψει ήττα με 0-3 σε πρώτο ματς νοκ άουτ αναμετρήσεων. Και οι τρεις απόπειρες ήταν αποτυχημένες και μάλιστα μόνο τη μία φορά κατάφερε να κερδίσει στον επαναληπτικό.

Τη σεζόν 1977-78, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 0-3 από την Τορίνο στην Ιταλία, ενώ ο επαναληπτικός στο παλιό ΓΣΠ έληξε ισόπαλος 1-1.  Τρία χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τη σεζόν 1980-81, οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν με 0-3 από τη Δυναμό Βερολίνου για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στον επαναληπτικό του Μακαρείου, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε στο «θαύμα». Πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση και έφθασε πολύ κοντά στην ανατροπή των δεδομένων. Στο 38’ ο Χαϊλής πέτυχε το 1-0 για την κυπριακή ομάδα, ενώ στο 48’ ο Πέτρου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γαλαζοκίτρινους.

Στο 66’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τους Μιαμηλιώτη και Νίκο Παντζιαρά να αστοχούν από ευνοϊκή θέση. Οι Γερμανοί με γκολ στο 87’ με τον Σέγιερ μείωσαν σε 2-1 και έβαλαν «ταφόπλακα» στα όνειρα των γαλαζοκιτρίνων.

Τέλος, στη σεζόν 1984-85 ο ΑΠΟΕΛ έχασε και πάλι με 0-3 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, με τη διαφορά ότι το ματς έγινε εντός έδρας. Αντίπαλος η Σερβέτ. Στον επαναληπτικό που έγινε στην Ελβετία ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε με δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά με 1-3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ