aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Οι 23 από τους 47 πιθανούς αντιπάλους!

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων: Οι 23 από τους 47 πιθανούς αντιπάλους!

Στις 27 Αυγούστου θα κληθούν να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους κοστούμι ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων, που θα κάνουν πρεμιέρα από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Νωρίτερα, όπως είναι γνωστό, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της η Ομόνοια στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (18 ή 19 Αυγούστου), αργότερα η Ανόρθωση (17 Σεπτεμβρίου) που θα αρχίσει από τον 2ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Λόγος για πιθανούς αντίπαλους κάναμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μόνο για το «τριφύλλι» (διαβάστε ΕΔΩ), ενώ για την «Κυρία» είναι πολύ δύσκολο να γίνουν οποιεσδήποτε εκτιμήσεις.

Για τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα, ωστόσο, μπορούν να γίνουν κάποιες προβλέψεις παρόλο που αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Από τη στιγμή που θεωρείται βέβαιο ότι τόσο οι «γαλαζοκίτρινοι» όσο και οι «κυανόλευκοι» με βαθμολογίες 27.500 και 12.500 αντίστοιχα θα είναι στους δυνατούς του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα βρουν απέναντί τους υποδεέστερους αντιπάλους. Αρχές Αυγούστου και συγκεκριμένα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό καθώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και θα οριστεί η διαδικασία της κλήρωσης.

Σίγουρα στην «κληρωτίδα» του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ θα μπουν συμπεριλαμβανομένου του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα συνολικά 94 ομάδες από 34 χώρες. Δηλαδή 47 Seeded και 47 Unseeded. Αν λάβουμε υπόψη ότι στις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ έμπαιναν ως αδύνατες κάποιες ομάδες με βαθμολογίες 3000 και κάτω, τότε μπορούν να γίνουν κάποιες εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά ορισμένους από πιθανούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα.

Από τους 47 πιθανούς αντιπάλους, βάσει βαθμολογίας εντοπίσαμε τους… μισούς και προέρχονται από χώρες όπως οι Ουγγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Ισλανδία, Βοσνία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Γεωργία, Ουαλία. Ποιες είναι οι 23 ομάδες που κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι «απέναντι» του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα στην κλήρωση του 1ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ; Η απάντηση στον πίνακα που ακολουθεί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ