aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Απόλλων: O MVP, η κρίσιμη φάση και η διαιτησία

ΑΠΟΕΛ – Απόλλων: O MVP, η κρίσιμη φάση και η διαιτησία

Στο πρώτο παιχνίδι, ο Φώτης Παπουλής δημιούργησε τη φάση με την οποία ο Απόλλων άνοιξε το σκορ και πήρε, αυτομάτως, προβάδισμα για την εξασφάλιση του εισιτηρίου. Στον επαναληπτικό ο Ελλαδίτης δεν λάθεψε από κοντά, υπογράφοντας εν ολίγοις την πρόκριση των κυανόλευκων στα προημιτελικά με δεύτερη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (2-1). Σε άλλο ένα ματς φανέρωσε το πόσο σπουδαία μονάδα αποτελεί για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγούστη. Όταν έγινε αλλαγή, αποθεώθηκε από τους φίλους του Απόλλωνα.

Η κρίσιμη φάση

Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτήν που καταγράφηκε στο 25ο λεπτό. Ο Γιώργος Εφραίμ έκανε το λάθος, λίγο πιο κάτω από το κέντρο και ο Σερζ Γκακπέ έφυγε σαν «σίφουνας» από τα αριστερά. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φώτη Παπουλή, ο οποίος άνοιξε το σκορ, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στον Απόλλωνα για την πρόκριση.

Διαβάστε επίσης: «Πυρά» Πετεβίνου: «Πληρώνει πάντα την προπαγάνδα ο ΑΠΟΕΛ…»

Η διαιτησία

Το μεγαλύτερο λάθος του Τιμόθεου Χριστοφή ήταν στο 7ο λεπτό. Ο Τόμας ντε Βινσέντι έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ντιέγκο Αγκίρε και έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι. Η επαναληπτική προβολή έδειξε πως ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ βρήκε πρώτος την μπάλα και στη συνέχεια έρχεται σε επαφή με το πόδι του παίκτη του Απόλλωνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε. Ο διαιτητής, σωστά δεν σφύριξε πέναλτι σε πέσιμο του Μίλαν Γέφτοβιτς στο 36ο λεπτό.

Διαβάστε επίσης: Φανούριος: «Ίσως ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει συνηθίσει να διαμαρτύρεται»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ