aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Απολλων: Από το 1986, στο 2017....

ΑΠΟΕΛ – Απολλων: Από το 1986, στο 2017….

Τριάντα ένα χρόνια μετά την πρώτη τους αναμέτρηση σε αγώνα για την Ασπίδα της ΚΟΠ, ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας διεκδικούν απόψε το πρώτο τρόπαιο της ποδοσφαιρικής περιόδου.

Συνολικά οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή τη διοργάνωση πέντε φορές και η σημερινή, είναι η έκτη. Η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ήταν το 1986.Το ΑΠΟΕΛ ήταν Πρωταθλητής και ο Απόλλωνας Κυπελλούχος. Νικητής τότε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα με σκορ 6-5.

Η δεύτερη φορά ήταν το 1992 με νικητή και πάλι το ΑΠΟΕΛ με 3-0. Το τρίτο ραντεβού των δύο ομάδων στο Super Cup ήταν το 2006 με νικητή τον Απόλλωνα στην παράταση 3-1 αφού η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με ισοπαλία 1-1.

Η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων στο θεσμό έγινε το 2013 με νικητή το ΑΠΟΕΛ 1-0 και η πέμπτη, πέρσι, με τον Απόλλωνα να παίρνει τη νίκη με 2-1 στο ΓΣΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ