aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΑΠΟΕΛ & Απόλλων: Αουτσάιντερ σίγουρα, χαμένοι από χέρι όχι

ΑΠΟΕΛ & Απόλλων: Αουτσάιντερ σίγουρα, χαμένοι από χέρι όχι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σε άλλες δεκαετίες, η κλήρωση κυπριακών ομάδων με τους ολλανδικούς γίγαντες, Άγιαξ και Αϊντχόφεν, θα αποτελούσε απλώς καλή ευκαιρία για ταξίδι στις Κάτω Χώρες. Ώπα! Μην αγριεύετε, μη βαράτε! Δεν λέω ότι ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων, που θα τους αντιμετωπίσουν αντιστοίχως, έχουν δα και το πάνω χέρι για πρόκριση. Θέλω μόνο να πω ότι η σύγχρονη ιστορία των δύο κύριων εκπροσώπων μας στην Ευρώπη, διδάσκει ότι δεν πρέπει να τους ξεγράψουμε από χέρι.

Αναφορικά με τον Άγιαξ, σε σχέση με την περασμένη εντυπωσιακή σεζόν του, βεβαίως και είναι σημαντική η αποχώρηση των Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και Σένε. Επίσης, φάνηκε απέναντι στον ΠΑΟΚ (2-2, 3-2) ότι δεν είναι αχτύπητος, είχε και… χείρα βοηθείας από την αγγλική σφυρίχτρα του Κρεγκ Πόουσον. Και πάλι, όμως, είναι η ομάδα που θαυμάστηκε πριν από μερικούς μήνες για το ποδόσφαιρο που παρουσίασε και έχασε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για ένα δευτερόλεπτο. Και ασφαλώς βρίσκεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό και ο δρόμος είναι δύσβατος για τον ΑΠΟΕΛ. Εντούτοις, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν στο χέρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και την ψυχολογία στα ύψη, μετά την επική πρόκριση-ανατροπή στην έδρα της Καραμπάχ. Έχουν πολύ καλή ομάδα, θα είναι πιο άνετοι με την ετικέτα του αουτσάιντερ και θα κυνηγήσουν άλλο ένα θαύμα στη σύγχρονη ιστορία τους, που θα τους φέρει ξανά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνο που γιγαντώνει ίσως τον βαθμό δυσκολίας, είναι πως ακόμα και νίκη με καθαρό σκορ να πάρουν οι πρωταθλητές μας στο ΓΣΠ, η κατάσταση θα είναι δύσκολη στη ρεβάνς του καυτού «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Να το πούμε απλά: η αποστολή μοιάζει αδύνατη, αλλά ας κρατήσουμε κάποια επιφύλαξη.

Όσο για την Αϊντχόφεν, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι έχασε το πρωτάθλημα από τον Άγιαξ για τρεις βαθμούς, όντας για μεγάλο διάστημα στην κορυφή. Από τη στιγμή όμως που δεν ήρθε κανένας τίτλος την περασμένη σεζόν, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τελευταία στον όμιλό της, δεν μπορεί να μιλά για επιτυχία. Φέτος μάλιστα έχει στην πλάτη και τον αποκλεισμό από τη (γνωστή του Απόλλωνα) Βασιλεία (3-2, 1-2), που την έστειλε στο Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, δυσκολεύτηκε πολύ να κάμψει την αντίσταση της νορβηγικής Χαουγκεσούντ (1-0, 0-0). Αποτελέσματα που φανερώνουν ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αχτύπητη η PSV. Φαβορί ναι, φόβητρο όχι για τους κυανόλευκους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια ομάδες όπως η Λάτσιο, η Άιντραχτ, η Αταλάντα και η Γκλάντμπαχ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ