aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από τον «μαύρο» Φεβρουάριο του 2010

ΑΠΟΕΛ: Από τον «μαύρο» Φεβρουάριο του 2010

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι για τον ΑΠΟΕΛ μετά τον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης του κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Το βέβαιο είναι πως η στάθμη του νερού δεν ξεπερνάει τη μέση. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ηττήθηκαν 1-0 και καλούνται σε έξι βράδια να κάνουν την ανατροπή στο ΓΣΠ εάν θέλουν να μην αποκλειστούν πολύ νωρίς από έναν θεσμό που έχουν να κατακτήσουν από το 2015.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δεν κέρδισαν, καθώς προηγήθηκαν οι αγώνες με Ανόρθωση και Εθνικό Άχνας, όλοι εκτός έδρας. Και πώς να κερδίσουν, άλλωστε, από την στιγμή που σε κανέναν από τους τρεις αγώνες δεν κατάφεραν να σκοράρουν! Κι αν στον αγώνα με την «Κυρία» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ο ΑΠΟΕΛ έφτιαξε μόλις… μισή ευκαιρία στους αγώνες με Εθνικό και Απόλλωνα και μπόλικες φάσεις έφτιαξε και αρκετές προϋποθέσεις είχε.

Η ομάδα του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν κυριάρχησε του Απόλλωνα μετά το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο της αναμέτρησης, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησε ή να έχει την σωστή επιλογή στην τελική πάσα, ώστε να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων ετών είχαν ενέργεια, διάθεση και φαντασία στο παιχνίδι τους στοιχεία που φανερώνουν  αντίδραση μετά τις αποτυχίες με Ανόρθωση και Εθνικό. Αυτά, όμως, δεν ήταν αρκετά για τον ΑΠΟΕΛ, ώστε να αλλάξει τη μοίρα του στο Τσίρειο. Αν είναι η αρχή για την αντεπίθεση των «γαλαζοκιτρίνων» θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Πάντως, για να ελπίζει σε καλύτερες μέρες θα πρέπει να βρει τρόπο να λύσει το πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: H… πόρτα του Πετρίδη, τα καλά και τα κακά νέα…

Η τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να «ματώσει» τ’ αντίπαλα δίκτυα σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια εγχώριων διοργανώσεων ήταν τον Φεβρουάριο του 2010! Δέκα ολόκληρα χρόνια πριν, όταν αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με Νέα Σαλαμίνα, Εθνικό Άχνας και Ανόρθωση.

Βέβαια, καταγράφηκαν και μεγαλύτερα αρνητικά σερί- τέσσερα παιχνίδια χωρίς γκολ- του ΑΠΟΕΛ δίχως γκολ, όμως όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τότεναμ, η Παρί και η Μπαρσελόνα υπάρχουν ελαφρυντικά.

Διαβάστε επίσης: Ίνγκεμπριγκτσεν: «Θα πούμε “όχι” στον Θεό, θέλουμε και τις δύο»

Τα μεγαλύτερα αρνητικά σερί του ΑΠΟΕΛ χωρίς γκολ την τελευταία δεκαετία

Σεπτέμβριος 2017

Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΠΟΕΛ 3-0

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 0-1

Άρης – ΑΠΟΕΛ 0-0

ΑΠΟΕΛ – Τότεναμ 0-3

Νοέμβριος 2014

ΠΣΖ – ΑΠΟΕΛ 1-0

ΑΠΟΕΛ – Δόξα 0-0

Απόλλων – ΑΠΟΕΛ 0-0

ΑΠΟΕΛ – Μπαρσελόνα 0-3

Φεβρουάριος 2012

Λυών – ΑΠΟΕΛ 1-0

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 2-0

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ 0-0

Φεβρουάριος 2010

ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 0-0

Εθνικός – ΑΠΟΕΛ 0-0

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ