aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από την... κρίση, στην πτήση!

ΑΠΟΕΛ: Από την… κρίση, στην πτήση!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Αυτός, ναι, ήταν ΑΠΟΕΛ», έλεγαν και ξανάλεγαν οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι έφυγαν… γεμάτοι από το γήπεδο. Ο «κανονικός» γι’ αυτούς Θρύλος στο πρωτάθλημα, όπως έλεγαν, εμφανίστηκε προχθές στο ΓΣΠ, σ΄ένα κομβικό σημείο μάλιστα μαραθωνίου απέναντι στον Απόλλωνα. Η ομάδα αντέδρασε, πήρε τονωτική ένεση, με τους ποδοσφαιριστές να γίνονται «ένα» στο φινάλε με τον κόσμο!

Για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν το σύνθημα «ΑΠΟΕΛ, Θρύλος, πρωτάθλημα» δονούσε την ατμόσφαιρα, απόρροια της πειστικής εμφάνισης, αλλά και της αισιοδοξίας πως οι πρωταθλητές επιστρέφουν δυναμικά για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Στον ΑΠΟΕΛ, όπως λένε, ο αγώνας της 20ής αγωνιστικής μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας συνεχιζόμενης ανοδικής πορείας.

Είναι αλήθεια πως η ομάδα τη φετινή περίοδο, τράβηξε πολλά. Από τον Θρύλο της Ευρώπης και τις ματσάρες, στον ΑΠΟΕΛ της Κύπρου που δεν… βλεπόταν πολλές φορές. Προχθές, όμως, με τον πλέον πειστικό τρόπο φανέρωσε πως έχει «σφυγμό». Λες και ήταν άλλο σύνολο. Έσπασε το ρόδι απέναντι σε αντιπάλους της πρώτης τετράδας, περνώντας ισχυρά μηνύματα, δύο μόλις στροφές πριν από το φινάλε της α΄ φάσης.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Ξέφυγε η Ανόρθωση, πλησίασε την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και πρωτίστως, ενέπνευσε τους παίκτες. Η αλλαγή κυρίως στην ψυχολογία ήταν εμφανής. Η ομάδα έβγαλε ελκυστικό αγωνιστικό πρόσωπο, έριξε «τεσσάρα» στον Απόλλωνα, ενισχύοντας την αισιοδοξία όσον αφορά στη μετέπειτα πορεία πλεύσης. Με πάθος, ψυχή και δύναμη, ο ΑΠΟΕΛ έδειξε πόσο ήθελε το ντέρμπι. Δεν σάστισε όταν ισοφαρίστηκε και με τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο φινάλε, έφτασε σε επιβλητική νίκη.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεν άλλαξαν όλα, μπορεί όμως να ξύπνησε

Έχοντας εκ των κορυφαίων τον αρχηγό του, που θύμισε άλλες καταστάσεις, αυτές που έχει συνηθίσει ο Τόμας ντε Βινσέντι να παρουσιάζει κατά την πρώτη θητεία στην ομάδα. Ο Αργεντινός, μόνο σε «κώμα» δεν ήταν, αποδεικνύοντας την κλάση του. Όταν βλέπεις τον (μετριότατο) Άλεφ ντο Σάντος να κυριαρχεί, βγάζοντας μπόλικη ενέργεια στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής, τότε τι να πει κανείς; Ακόμη και ο Μίλαν Γέφτοβιτς της απόλυτης μετριότητας, αποθεώθηκε όταν έγιναν αλλαγή, δείγμα της μαχητικότητας και της προσφοράς του. Οι Πραξιτέλης Βούρος και Χρίστος Γουίλερ στα άκρα της άμυνας έκαναν φανταστική δουλειά, αισθητά ανεβασμένος ήταν ο Βούγιαντιν Σάβιτς στην οπισθοφυλακή και ο Αντόνιο Γιάκολιτς στις πτέρυγες. Ακόμη και ο Αντρίγια Πάβλοβιτς στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Χωρίς Ουζουνίδη με Βασιλεία, πληρώνει τα περσινά «μπινελίκια»… (vid)

Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι, όταν μπήκε αλλαγή, «χόρεψε» τους αντιπάλους, υπογράφοντας τη νίκη με δύο γκολ. Το ίδιο κι ο Λίνους Χαλένιους, μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ.

Κάπως έτσι, ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο θριαμβευτικό 4-1. Κατάφερε έστω και στο παρά δύο ματς για τη λήξη της α΄ φάσης πρωταθλήματος, να δώσει μεγάλη χαρά στον κόσμο του, φανερώνοντας τη… δίψα για την κατάκτηση του όγδοου σερί πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ