aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από την αμφισβήτηση στην αναγνώριση εννέα αγώνες δρόμος

ΑΠΟΕΛ: Από την αμφισβήτηση στην αναγνώριση εννέα αγώνες δρόμος

Από τις μετεγγραφές του ΑΠΟΕΛ που προκάλεσαν «ντόρο» το περασμένο καλοκαίρι, ήταν αυτή του Γκιόργκι Κβιλιτάια. Οι γαλαζοκίτρινοι ξόδεψαν αρκετά χρήματα, ώστε να πάρουν στον Αρχάγγελο τον Γεωργιανό επιθετικό, ο οποίος είχε προλάβει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στη χώρα μας, αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Ανόρθωση. Με τη φανέλα της προσφυγικής ομάδας σκόραρε 15 γκολ σε 37 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της.

Το «κύμα» ενθουσιασμού που σκόρπισε στον κόσμο της λευκωσιάτικης ομάδας η έλευση του, όμως, γρήγορα διαδέχτηκε η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του. Η γενικότερα κακή εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα, παρέσυρε μοιραία και τον Γεωργιανό στη μετριότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες επτά συμμετοχές (539 λεπτά) του στην ομάδα, είχε σκοράρει μόλις ένα γκολ (αυτό κόντρα στην Ανόρθωση, στην ήττα με 2-1).

Σταδιακά η ομάδα της Λευκωσίας βελτιώθηκε, φέρνοντας ταυτόχρονα και την αγωνιστική άνοδο του Κβιλιτάια. Η στατιστική αποτυπώνει τη βελτίωση αυτή με τον καλύτερο τρόπο, αφού από την 6η Νοεμβρίου και το ματς κόντρα στην ΑΕΛ, μέχρι και σήμερα, ο «Κβίλι» έχει πετύχει συνολικά οκτώ γκολ σε εννέα συμμετοχές (729 λεπτά), σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αναμφίβολα, ο Γεωργιανός έχει καταφέρει να «γυρίσει» το κλίμα αμφισβήτησης που υπήρχε, αφού μέσω της προσφοράς του το τελευταίο διάστημα, έχει κερδίσει την αναγνώριση, ενώ η αισιοδοξία ότι μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα είναι διάχυτη στο γαλαζοκίτρινο «στρατόπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ