aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από τη θεωρία στην πράξη

ΑΠΟΕΛ: Από τη θεωρία στην πράξη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Μικ Μακάρθι, είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κατά την περίοδο της διακοπής να εργαστεί με τους ποδοσφαιριστές και να εμφυσήσει στο σύνολο νέα στοιχεία. Ο Ιρλανδός, έδωσε έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς που εντόπισε αδυναμίες, προσδοκώντας πως η δουλειά και κυρίως οι εντολές του θα εφαρμοστούν πιστά στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος κόουτς, γνωρίζει πως η ομάδα του επιβάλλεται να παρουσιαστεί βελτιωμένη για να πάρει τη νίκη, αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο ζόρικα.

Η διοίκηση, την ίδια ώρα, περιμένει να δει με τη σειρά της έναν διαφορετικό ΑΠΟΕΛ. Ένα σύνολο που θα έχει ισορροπία μεταξύ των τριών γραμμών, θα επιτεθεί πολύ πιο ορθολογικά και γενικώς, θα κινηθεί στον αγωνιστικό χώρο με βάση τη φιλοσοφία και τις οδηγίες του προπονητή. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει επανάληψη των γνωστών (πλέον) αγωνιστικών συμπτωμάτων που έφεραν την ομάδα 13 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μιλάμε πάντα για τον ίδιο Ζαχίντ που… σέρνεται στο Δασάκι;

Το ματς για την 11η αγωνιστική, σε καμία περίπτωση δεν είναι «ζωής ή θανάτου». Σαφώς και ο ΑΠΟΕΛ δεν βρίσκεται επί της παρούσης σε ένα τέτοιο σημείο. Δεν παύει, όμως, να αποτελεί άκρως σημαντικό 90λεπτο, με την έκβασή του να διαμορφώνει αναλόγως το κλίμα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Στην ομάδα της Λευκωσίας θέλουν να βρουν τάχιστα την ηρεμία τους, να ενισχύσουν την ψυχολογία και να επανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση. Αυτό θα επιτευχθεί μονάχα εάν μετά από πέντε σερί ανεπιτυχείς προσπάθειες στο πρωτάθλημα, πανηγυρίσουν τη νίκη. Υπενθυμίζουμε πως πέρασαν κιόλας δύο μήνες από το τελευταίο «τρίποντο» στον τρέχοντα μαραθώνιο. Στις 20 Σεπτεμβρίου, είχαν επιβληθεί εκτός έδρας της Ένωσης (2-0). Από τότε, μετρούν δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες, σκόραραν μόλις μία φορά και δέχθηκαν τέσσερα γκολ.

Οι πρωτευουσιάνοι βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, οπότε ο μοναδικός τρόπος για να προχωρήσουν, αρχίζοντας να… κόβουν δρόμο, δεν είναι άλλος από τις νίκες. Ξέρουν πολύ καλά ότι δεν τους παίρνει να παρατείνουν το αρνητικό σερί, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ακολουθήσουν άλλο δρομολόγιο. Ο Μακάρθι είναι προσεκτικός, εργάζεται μεθοδικά και αναμένει από τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν αντίδραση, θέτοντας τις βάσεις για πορεία αντεπίθεσης.

Οι Μιγκέλ Σίλβα (τερματοφύλακας), Εμίλιο Ενσούε, Γιώργος Μερκής, Αντρέ Ζορζ, Χρίστος Γουίλερ (αμυντικοί), Ανουάρ Τουχαμί, Μάικ Γένσεν, Γκάγιας Ζαχίντ (μέσοι), Ομέρ Ατζίλι, Ντιεμερσί Εντονγκαλά (εξτρέμ) και Μπεν Σαχάρ (επιθετικός) αναμένεται πως θα συνθέσουν το παζλ του αρχικού σχήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ