aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Από μηχανής… Φακούντο!

ΑΠΟΕΛ: Από μηχανής… Φακούντο!

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά και η πλειονότητα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ που έδωσε χθες βροντερό «παρών» στο ΓΣΠ, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι βιώνει άλλη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Σαν από μηχανής θεός εμφανίστηκε ένας Αργεντίνος. Ο Φακούντο Σαμπάλα ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής χαρίζοντας την υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Οι γαλαζοκίτρινοι με το γκολ του Αργεντίνου στο 90’+2 νίκησε την Πάφος FC με 2-1, μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα κι άντλησαν δύναμη για τις τελευταίες πέντε στροφές του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη και δεν θα είχε άδικο.

Αν έπρεπε να νικήσει κάποιος στη χθεσινή αναμέτρηση, αυτός ήταν ο ΑΠΟΕΛ. Είχε την κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, την οποία όμως δεν κατάφερε να εξαργυρώσει για 92 λεπτά. Έπρεπε να νικήσει και τον παράγοντα γκαντεμιά, αφού σε τρεις περιπτώσεις οι παίκτες του «σημάδεψαν» τα δοκάρια! Η αρχή έγινε με τον Σατσιά στο 42’, τον μιμήθηκε ο Εντογκαλά στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, ενώ με την έναρξη της επανάληψης την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Οκριασβίλι.

Η παφιακή ομάδα ήταν λες και δεν… κατέβηκε στο γήπεδο μπροστά στο πάθος των γηπεδούχων και της εξέδρας που είχε έντονο πορτοκαλί χρώμα λόγω της επιστροφής των οργανωμένων. Απείλησε μόνο μια φορά (κεφαλιά ο Μπάιριτς στο 54’), απέκρουσε με τα πόδια ο Μιχαήλ), μέχρι ναλυθεί ο Γόρδιος Δεσμός από τον Εντογκαλά. Στο 66’ ο Κονγκολέζος επιθετικός εκμεταλλεύθηκε ασταθή απόκρουση του Ρούντκο σε σουτ του Μάγκλιτσα και από κοντά έβαλε «φωτιά» στο ΓΣΠ από τους πανηγυρισμούς. Οι φιλοξενούμενοι που «βολεύτηκαν» στη φλυαρία τους για περισσότερο από μία ώρα, έπρεπε να αντιδράσουν και μεταμορφώθηκαν.

Βοήθησε η είσοδος του Κοβάτσεβιτς που σκόραρε στο 69’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR ως οφσάιντ, καθώς επίσης και ο οίστρος του Βαλακάρι που στο 83’ βρέθηκε αφρούρητος στην καρδιά της γαλαζοκίτρινης άμυνας. Εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του Τόμεσακ και ισοφάρισε σε 1-1 με εύκολο πλασέ. Ο Εφραίμ είχε την ευκαιρία σε δύο περιπτώσεις να γίνει ο «ήρωας» του αγώνα, αλλά τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Για να εμφανιστεί, τελικά, ο Φακούντο Σαμπάλα. Το σουτ του στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν άπιαστο προσφέροντας τη λύτρωση σε όλη την ΑΠΟΕΛίστικη οικογένεια. Ήταν το δεύτερο γκολ του Αργεντίνου. Αν το πρώτο, πριν ένα μήνα στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ ήταν χρυσό, χθες ήταν διαμαντένιο! Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι μετά τις δύο ήττες από την Ανόρθωση, η νίκη επί της Πάφος FC ήταν το καλύτερο φάρμακο. Το δε δικό του γκολ «θα φέρει ηρεμία και συσπείρωση», όπως είπε ο προπονητής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ