aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΑΠΟΕΛ: Απίστευτη η ωριμότητα του Γιανναρά για την ηλικία του

ΑΠΟΕΛ: Απίστευτη η ωριμότητα του Γιανναρά για την ηλικία του

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League συνεχίστηκε με εκπλήξεις, καθώς ο Απόλλων κέρδισε την ΑΕΚ (85-81) και ο ΑΠΟΕΛ τον Κεραυνό (87-74) και έβαλαν «φωτιά» στην κορυφή του πρωταθλήματος. Στους υπόλοιπους αγώνες η ΑΕΛ (70-59) κέρδισε την ΕΘΑ στην Λεμεσό και η ΕΝΠ (70-66) πέρασε με «διπλό» από την έδρα της Ομόνοιας.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Κεραυνός (20β) παρά την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο ΑΕΚ (19β) και ΑΠΟΕΛ (19β) που βρίσκονται ισόβαθμοι στην δεύτερη θέση έχουν ένα αγώνα λιγότερο και είναι μεταξύ τους. Απ’ εκεί και πέρα, στην 4η θέση βρίσκεται ο Απόλλωνας (19β), ενώ ακολουθούν ΕΝΠ, Ομόνοια, ΕΘΑ και ΑΕΛ, οι οποίοι έχουν από 16 βαθμούς.

Όσο αφορά στους Κύπριους, αρκετά καλή απόδοση είχε ο Γρηγόρης Παντούρης στη νίκη του Απόλλων επί της ΑΕΚ. Βοήθησε την ομάδα του ο Ζντράβιτς, αλλά την «δόξα» έκλεψε ο Ιωάννης Γιανναράς, ο οποίος δείχνει απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του (19 χρόνων).

Τι μας άρεσε

-Η εμφάνιση του Γρηγόρη Παντούρη απέναντι στην ΑΕΚ. Ο αρχηγός του Απόλλωνα πήρε από το χέρι τους «γαλάζιους» και τους οδήγησε στην νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Ο Κύπριος γκαρντ σε 33’:19’’ σκόραρε 12 πόντους και μάζεψε 3 ριμπάουντ.

-Η εμφάνιση των Γιανναρά και Ζντράβιτς! Οι δύο νεαροί γκαρντ του ΑΠΟΕΛ μοιράστηκαν τον χρόνο στην περιφέρεια των «γαλαζοκίτρινων» και ανταποκρίθηκαν πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα απέναντι στον Κεραυνό. Ο πρώτος, σκόραρε 2 κρίσιμα τρίποντα στην 3η περίοδο και γενικώς πραγματοποίησε μια ώριμη εμφάνιση. Ο δεύτερος, αγωνίστηκε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και έκανε «βρώμικη» δουλειά, σκόραρε 3π (1 τρίποντο), μάζεψε 2 ριμπάουντ αλλά μοίρασε και 2 ασίστ σε μόλις 14’: 44’’ συμμετοχής.

Τι δεν μας άρεσε

-Η απουσία του Σάιμον Μιχαήλ. Ο Κύπριος πόιντ-γκαρντ του Κεραυνού βρίσκεται «παραγκωνισμένος» στον πάγκο και η απουσία του έχει στοιχήσει αρκετά στην ομάδα του Στροβόλου. Είναι δεδομένο ότι ο Μιχαήλ με την πίεση που ασκεί στα αντίπαλα γκαρντ και την ηρεμία του στην επίθεση δίνει άλλη ποιότητα στην περιφέρεια του Κεραυνού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ