aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απέφυγε το… έμφραγμα και πάει για «μπουρλότο»

ΑΠΟΕΛ: Απέφυγε το… έμφραγμα και πάει για «μπουρλότο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Λούκας Σόουζα ήρθε από τον πάγκο κι έβγαλε τον ΑΠΟΕΛ από τον αναπνευστήρα στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κόντεψαν να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους με το τραγικό λάθος του Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς στη φάση του γκολ των «ερυθρολεύκων», όμως ο Βραζιλιάνος στο 79΄ λειτούργησε όπως θα έπρεπε να λειτουργούν, (αλλά δεν το κάνουν) οι επιθετικοί του ΑΠΟΕΛ και «κάρφωσε» με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα του Κίσσα για το 2-1, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Γένσεν.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε διάθεση και ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν βρήκε τρόπους να γίνει απειλητικός με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ που δεν βρήκαν στόχο. Στην επανάληψη οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν όσο ποτέ προηγουμένως πιο κοντά σε απόδοση στα θέλω του Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν. Κυκλοφόρησαν πιο γρήγορα την μπάλα, μπήκαν στην περιοχή τόσο από πλάγια, όσο και από τον άξονα με ομαδικούς συνδυασμούς, πέτυχαν δύο γκολ και έχασαν άλλες 4-5 ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Έτοιμος με το «καλημέρα» να βοηθήσει τον ΑΠΟΕΛ έδειξε ο Χρίστος Γουίλερ. Ο αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός αντικατέστησε τον Ιωάννου στην ανάπαυλα και μάλιστα κόντεψε δύο φορές να χριστεί σκόρερ. Στους διακριθέντες πέρασε ο Μάικ Γένσεν. Ο Δανός είναι ποιοτικός παίκτης και η παρουσία του μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα νεότερα για τους Ιωάννου-Εφραίμ ενόψει Ανόρθωσης

Οι «γαλαζοκίτρινοι» απέφυγαν ένα αρκετά υψηλό εμπόδιο όπως αυτό της Νέας Σαλαμίνας και πλέον έχουν ενώπιόν τους ένα ματς «φωτιά» με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ την ερχόμενη Τετάρτη σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική. Oι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων χρόνων έχουν την ευκαιρία να μειώσουν στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ανόρθωση και να βάλουν «μπουρλότο» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Σόουζα: «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η Ανόρθωση. Αν έχουμε καλή μέρα…»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ